Prima promisiune a Elenei Lasconi, ca prezidențiabil. Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Ce șefi de stat o inspiră

Autor: Dan Stan
Sambata, 22 Iunie 2024, ora 13:29
7387 citiri
Prima promisiune a Elenei Lasconi, ca prezidențiabil. Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Ce șefi de stat o inspiră
Elena Lasconi, Palatul Cotroceni / FOTO: USR, Administrația Prezidențială. Colaj Ziare.com

Elena Lasconi, potențial candidat din partea USR la alegerile prezidențiale, susține că va fi un președinte total diferit de Klaus Iohannis, dacă va reuși să obțină marele succes, la final de an. Fosta prezentatoare TV susține că va continua să rămână cât se poate de naturală și de relaxată.

„Voi fi un om din popor. Voi fi printre oameni, nu voi fi într-o colivie de aur, 10 ani în concediu, cum s-a întâmplat în ultimii 10 ani. O să mă vedeţi şi la supermarket, o să mă vedeţi şi-n piaţă, eu nu o să mă schimb”, a declarat Lasconi, la Prima TV.

Elena Lasconi, realeasă primar în Câmpulung Muscel cu aproape 70% din voturi, susţine că Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, se numără printre modelele sale politice.

„Îmi place Maia Sandu. Îmi place felul ei de a fi, îmi place viziunea pro-europeană. Se luptă acolo, are lipit un monstru de Republica Moldova. Semnalul ăsta, 'Sunt ca voi!', mi se apare grozav, Despre asta e vorba. Nu eşti mai cu moţ”, este de părere Elena Lasconi.

Elena Lasconi, fană Traian Băsescu

Întrebată ce preşedinte al României i-a plăcut cel mai mult, Lasconi a răspuns: „Traian Băsescu, de departe”.

În schimb, Elena Lasconi s-a arătat dezamăgită de actualul şef al statului, Klaus Iohannis.

„Nu mai spun cum am votat. Eu sunt de dreapta. Am avut mare speranţă şi încredere, dar pe mine m-a dezamăgit”, a susţinut primarul din Câmpulung Muscel.

Elena Lasconi a mai fost întrebată dacă scopul său e să obţină 15% la alegerile prezidenţiale, scorul pe care l-a obţinut şi Dan Barna la scrutinul precedent, în 2019.

„Vă daţi seama că-mi doresc mai mult. Mi-aş dori mai mult, să avem un cuvânt de spus din opoziţie. Să fie mai mulţi parlamentari, să fie într-adevăr opoziţie, pentru că nu mai există opoziţie, şi asta nu e bine. Atât timp cât începe să fie toată harta roşie… Asta m-a şocat cel mai tare, la toate televiziunile unde dădeam vedeam o hartă roşie. Şi am zis: noi chiar o să pierdem democraţia anul ăsta? Deci chiar se duce tot? Au murit oameni şi la Revoluţie, zicem că mergem pe drumul european, ce, Doamne iartă-mă, facem? Aia m-a şocat”, a mai comentat Lasconi.

Simion și Lasconi condamnă atacul asupra lui Donald Trump: „O pagină neagră din seria crimelor comise împotriva preşedinţilor care nu vor război”
Simion și Lasconi condamnă atacul asupra lui Donald Trump: „O pagină neagră din seria crimelor comise împotriva preşedinţilor care nu vor război”
Președintele AUR George Simion și președinta USR Elena Lasconi reacționează și ei după tentativa de asasinat în care a fost vizat Donald Trump, sâmbătă, 14 iulie, în timpul unui miting...
Surpriză! Pe cine a ales Elena Lasconi șef de campanie pentru alegerile prezidențiale
Surpriză! Pe cine a ales Elena Lasconi șef de campanie pentru alegerile prezidențiale
Elena Lasconi a promis „revoluție" în USR, după ce partidul a fost scufundat la sub 10%, sub comanda lui Dan Barna, Dacian Cioloș, iar apoi a lui Cătălin Drulă. Primărița de la...
#elena lasconi, #alegeri prezidentiale , #alegeri prezidentiale 2024
  1. Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
  2. Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
  3. Surpriză! Pe cine a ales Elena Lasconi șef de campanie pentru alegerile prezidențiale
  4. „Înaltă trădare!". Diana Șoșoacă cere punerea sub acuzare a lui Klaus Iohannis
  5. Cei mai anoști prezidențiabili din perioada postcomunistă
  6. De ce nu mai au partidele lideri carismatici care sǎ atragă voturi și când a apus epoca lor. „Mitul salvatorului nu va dispărea niciodată”
  7. Cum se modifică legea după tragedia din Bucegi. Parlamentarii reiau dezbaterile pe un proiect mai vechi
  8. ”Guvernul Ciolacu a făcut cadou fiecărui copil născut în 2024 o datorie suplimentară de 1.342 de euro”. Acuzațiile USR
  9. Promisiunea făcută de Franța României: ”Poate conta pe sprijinul nostru deplin”
  10. Anunțul premierului după tragedia de pe Jepii Mici: ”Nu toți urșii sunt criminali”