De ce a intrat Elena Lasconi în „război” cu prefectura județului Argeș, „Cel mai rău lucru care s-a întâmplat în Câmpulung după falimentul ARO”

Marti, 05 Iulie 2022, ora 16:33
5242 citiri
De ce a intrat Elena Lasconi în „război” cu prefectura județului Argeș, „Cel mai rău lucru care s-a întâmplat în Câmpulung după falimentul ARO”

Primarul municipiului Câmpulung din judeţul Argeş, Elena Lasconi, a anunțat că ţine audienţe cu cetăţenii în stradă, pe un bulevard ale cărui lucrări de reabilitare au fost sistate după ce prefectul judeţului a atacat în instanţă autorizaţia de construire eliberată în mandatul fostului edil.

„Oamenii trebuie să ştie de ce astăzi nu au bulevard modern, ca afară, pe care să se plimbe, în condiţiile în care lucrările de reabilitare demarate de Elena Lasconi, alături de o echipă de specialişti, urmau să fie finalizate luna asta”, explică USR decizia primarului Lasconi.

Anunţul privind întâlnirile pe care primarul din Câmpulung le are cu locuitorii oraşului în stradă a fost făcut marţi după amiază de USR, pe Facebook.

„În semn de protest faţă de blocarea lucrărilor pe bulevardul Pardon de către prefectul PNL din Argeş, primarul Elena Lasconi va ţine toate întâlnirile cu oamenii chiar pe bulevard. Prefectul judeţului Argeş (PNL) a atacat în justiţie autorizaţia de construcţie eliberată de fostul primar (PSD) pentru lucrările de pe bulevard, acţiune ce are ca efect suspendarea lucrărilor, pentru o perioadă de foarte multe luni, posibil ani. Oamenii trebuie să ştie de ce astăzi nu au bulevard modern, ca afară, pe care să se plimbe, în condiţiile în care lucrările de reabilitare demarate de Elena Lasconi, alături de o echipă de specialişti, urmau să fie finalizate luna asta”, scriu cei din partidul Elenei Lasconi.

La rândul său, edilul susţine că prefectul ar fi trebuit să-şi folosească rolul de mediator acuzând că în acest caz „este vorba de rea credinţă şi mârşăvii politice”.

“Prefectul ştia. I-am spus personal. S-a grăbit să ne dea în judecată în condiţiile în care avea o jumătate de an la dispoziţie conform legii. Mai mult, în calitatea sa de prefect este şi mediator. Ştiind că e vorba de un proiect prioritate zero pentru Câmpulung nu a făcut niciun efort de a pune la aceeaşi masă părţile implicate. Este vorba de rea credinţă şi mârşăvii politice iar cei care pierd sunt întotdeauna oamenii”, a afirmat Elena Lasconi, citată de colegii săi de partid.

Prefectul de Argeş, Radu Perianu, a anunţat în a doua jumătate a lunii mai că a atacat în contencios administrativ autorizaţia de construire care stă la baza lucrărilor de reparaţii la bulevardul central din municipiul Câmpulung. Demersul a fost făcut după ce controale ale Inspectoratului de Stat în Construcţii au arătat nereguli în eliberarea documentaţiei legale, care a avut loc în mandatul fostului primar.

Printre altele, conform datelor furnizare de prefectul judeţului, certificatul de urbanism conţine date eronate şi incomplete, nu au fost solicitate avize/acorduri ”necesare şi obligatorii pentru acest tip de lucrări” din partea Ministerului Culturii prin Direcţiile Judeţene de Cultură, fiind zonă protejată, sau a Poliţiei - Biroul rutier, sau acestea au fost obţinute ulterior emiterii autorizaţiei.

„Noi, ca cetăţeni, suntem egali in faţa legii, indiferent de poziţia socială, publică sau politică. Dacă un om construieşte o casă fără autorizaţie, i se cere să intre în legalitate. Dacă nu face asta, casa este demolată!”, transmitea prefectul de Argeş la acel moment.

Citeste si:
Primul județ din România care lansează tourist-pass, la fel ca în marile capitale europene
Primul județ din România care lansează tourist-pass, la fel ca în marile capitale europene
Consiliul județean Argeș a anunțat că a fost lansat „Argeș tourist pass”, un bilet cu intrări multiple la obiectivele turistice, care poate fi achiziționat online. „✅Consiliul...
Cum au reușit pompierii să distrugă o mașină pe care au încercat să o elibereze de trunchiul unui copac VIDEO
Cum au reușit pompierii să distrugă o mașină pe care au încercat să o elibereze de trunchiul unui copac VIDEO
O echipă de descarcerare din cadru ISU Argeș a reușit să distrugă o mașină în încercarea de a îndepărta un trunchi de copac prăbușit. Intervenția a avut loc, marți 16 august, pe...