Elena Lasconi pregătește revoluție în USR: "Ei au adus aici partidul". Drulă și Barna, primele nume de pe "lista neagră"

Autor: Dan Stan
Sambata, 22 Iunie 2024, ora 12:56
7415 citiri
Elena Lasconi pregătește revoluție în USR: "Ei au adus aici partidul". Drulă și Barna, primele nume de pe "lista neagră"
Elena Lasconi, Dan Barna, Cătălin Drulă / FOTO: captură Digi24, captură YouTube, USR-PLUS

Elena Lasconi îi face praf pe foștii lideri ai USR, care au dat chix la conducerea partidului, pe Cătălin Drulă și pe Dan Barna.

„Încă nu am definitivat (lista cu echipa de conducere). O să fie şi persoane care nu au fost în prim plan, din ţară. Oricum, eu îmi doresc foarte-foarte mult, în momentul în care o să ajung preşedintele USR, să dăm mai multă putere filialelor din ţară”, a declarat primărița de la Câmpulung Muscel (Argeș), pentru Prima TV.

Favorită să preia conducerea partidului și să candideze la funcția de președinte al României, Lasconi a anunțat deja că nu se va baza pe Drulă și Barna pentru viitoarele decizii majore.

„Ei au făcut parte dintre cei care au condus cu adevărat USR-ul şi care au dus la rezultatul acesta. Nu trebuie acum să-i omorâm, nu trebuie să-i scoatem... Noi trebuie să lucrăm împreună, nu se duce nimeni cu maceta să: 'Gata, plecaţi!'. Pentru că avem nevoie...

Gândiţi-vă că ei au experienţă de câţiva ani în politica mare din România şi contează. Eu îmi doresc să unesc oamenii, nu să-i dezbin, pentru că altfel noi vom fi şi mai slabi.

Asta nu înseamnă că eu nu o să pot să lucrez cu oamenii ăştia, dar nu o să defilez eu cu ei, asta sută la sută”, a explicat Elena Lasconi.

Cristian Ghinea, al treilea USR-ist important pus pe „lista neagră" a Elenei Lasconi

De asemenea, Lasconi l-a criticat aspru și pe Ghinea, fostul ministru de la Fonduri Europene. Deşi nu a avut nicio funcţie oficială de conducere în USR, Ghinea „este unul dintre cei care au contribuit masiv la dezastrul” legat de rezultatul electoral al USR.

„El (Cristian Ghinea) era lumina, creierul politicilor publice de acolo. El era unul dintre cei care conduceau acest partid şi îşi doreşte în continuare să o facă”, adaugă Lasconi.

Ionuț Moșteanu trebuie și el îndepărtat din prim-plan, crede Lasconi, care are o părere mai bună despre Claudiu Năsui, Raluca Prună și Lucian Viziteu - USR-istul care a obținut un nou mandat de primar al Bacăului, pe fondul votului masiv „anti-PSD+PNL".

Surpriză! Pe cine a ales Elena Lasconi șef de campanie pentru alegerile prezidențiale
Surpriză! Pe cine a ales Elena Lasconi șef de campanie pentru alegerile prezidențiale
Elena Lasconi a promis „revoluție" în USR, după ce partidul a fost scufundat la sub 10%, sub comanda lui Dan Barna, Dacian Cioloș, iar apoi a lui Cătălin Drulă. Primărița de la...
Elena Lasconi ar putea avea sprijinul REPER la alegerile prezidențiale. Care este condiția pusă pentru asta
Elena Lasconi ar putea avea sprijinul REPER la alegerile prezidențiale. Care este condiția pusă pentru asta
Elena Lasconi va beneficia, în anumite condiții, și de sprijinul REPER la alegerile prezidențiale din noiembrie. Deputatul Cătălin Teniță, ales pe listele USR-PLUS și membru REPER, a...
#elena lasconi, #Dan Barna, #catalin drula, #USR , #Stiri Elena Lasconi
  1. Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
  2. Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
  3. Surpriză! Pe cine a ales Elena Lasconi șef de campanie pentru alegerile prezidențiale
  4. „Înaltă trădare!". Diana Șoșoacă cere punerea sub acuzare a lui Klaus Iohannis
  5. Cei mai anoști prezidențiabili din perioada postcomunistă
  6. De ce nu mai au partidele lideri carismatici care sǎ atragă voturi și când a apus epoca lor. „Mitul salvatorului nu va dispărea niciodată”
  7. Cum se modifică legea după tragedia din Bucegi. Parlamentarii reiau dezbaterile pe un proiect mai vechi
  8. ”Guvernul Ciolacu a făcut cadou fiecărui copil născut în 2024 o datorie suplimentară de 1.342 de euro”. Acuzațiile USR
  9. Promisiunea făcută de Franța României: ”Poate conta pe sprijinul nostru deplin”
  10. Anunțul premierului după tragedia de pe Jepii Mici: ”Nu toți urșii sunt criminali”