Campioana de la Wimbledon sare în apărarea rușilor: ”E decizia corectă”

Duminica, 02 Aprilie 2023, ora 13:52
2798 citiri
Campioana de la Wimbledon sare în apărarea rușilor: ”E decizia corectă”
Elena Rîbakina

Deţinătoarea titlului pe iarba londoneză, Elena Rîbakina, născută în Rusia, dar care reprezintă Kazahstan din 2018, a declarat, sâmbătă, că este de acord cu revenirea sportivilor ruşi şi belaruşi la turneul de la Wimbledon.

Tânăra de 23 de ani a spus că nu a avut nicio problemă cu jucătoarele ruse şi bieloruse care concurează sub drapel neutru.

„Au jucat aşa pentru toate turneele, aşa că (Wimbledon) a fost doar un Grand Slam la care nu li s-a permis. Deci cred că aşa joacă ele, fără steaguri naţionale. Cred că este decizia corectă", a spus Rîbakina.

Wimbledon a anunţat că va permite revenirea sportivilor ruşi şi belaruşi la turneul de la Wimbledon, doar că aceştia vor evolua sub drapel neutru. Jucătorilor li se va interzice să-şi exprime sprijinul pentru invazie şi nu trebuie să primească finanţare din partea statelor rus sau belarus, au anunţat organizatorii de la Wimbledon.

De două ori campioană la Wimbledon, sportiva cehă Petra Kvitova, care a trecut de Rîbakina, scor 7-6 (14) 6-2 în finala de la Miami Open, s-a opus deciziei organizatorilor de la de Grand Slam.

"Apreciez foarte mult că Wimbledon nu le-a permis accesul anul trecut", a declarat ea.

Kvitova a adăugat că sportivilor din Rusia şi Belarus nu ar trebui să li se permită să concureze la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor.

#Elena Ribakina, #wimbledon, #campioana, #Rusia , #stiri tenis