Ce avere declara Elena Udrea ultima dată când a deținut o funcție publică. Bijuterii de 100.000 de euro și zeci de hectare de teren

Miercuri, 13 Aprilie 2022, ora 03:05
9115 citiri
Ce avere declara Elena Udrea ultima dată când a deținut o funcție publică. Bijuterii de 100.000 de euro și zeci de hectare de teren
Elena Udrea FOTO Hepta

Elena Udrea a ajuns din nou în atenția publică după ce a fost condamnată la șase ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”, drept urmare a încercat să fugă, dar a fost prinsă de autorități în Bulgaria.

Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

Udrea a trăit întotdeauna pe picior mare, iar acest lucru a fost vizibil atât cu ochiul liber, prin aparițiile sale, cu genți și bijuterii scumpe, cât și prin prisma declarațiilor de avere pe care le-a completat în anii în care a deținut funcții publice.

Ce avere declara Udrea ultima dată când a deținut o funcție publică

Ultima declarație de avere pe care a completat-o Udrea a fost în 2017, pentru anul fiscal 2016, când deținea funcția de deputat.

Udrea declara patru terenuri intravilane în București, ce însumau aproximativ un hectar, la care se adaugă patru terenuri agricole în județul Călărași, fiind vorba despre circa 41 de hectare. Mai notează un imobil în București de 635 de metri pătrați suprafață construită.

La vremea respectivă avea două mașini, un Fiat 500 fabricat în 2012 și un Mercedes fabricat în 2005.

Mai mult, avea bijuterii în valoare de 100.000 de euro.

În plus, nota investiții și împrumuturi acordate astfel:

Avea câștiguri anuale de 38.917 lei ca deputat și 142.500 de lei din închirierea unui imobil.

Averea declarată de Udrea, sub semnul întrebării

Averea Elenei Udrea a ridicat semne de întrebare inclusiv pentru oamenii legii după ce au apărut informații contradictorii în declarațiile sale de avere.

Mai exact, în 2015, procurorii DNA au comunicat că Udrea este urmărită penal pentru spălare de bani și fals în declarații de avere.

Conform rechizitoriului, în declarațiile de avere din anul 2010 depuse de Elena Udrea "nu apar mențiuni cu privire la împrumuturile primite de SC Euro Hotels International Co SRL de la persoana fizica Dorin Cocos (n.r. - fostul soț al Elenei Udrea), deși Udrea Elena declara încasarea de dividende de la aceasta societate".

"Având în vedere obligația legală de a-și declara averea, faptul că, în perioada 2009 - 2013, Udrea Elena Gabriela a declarat achiziționarea mai multor bunuri imobile a căror valoare depășește veniturile obținute ca ministru, deputat sau din activitatea didactică, se prezumă că aceasta a utilizat veniturile din alte surse - împrumuturi, dividende, asumându-și răspunderea pentru proveniența acestora", mai susțineau procurorii la vremea respectivă.

Inspectorii Agenției Naționale de Integritate s-au autosesizat de asemenea în octombrie 2014 în această privință după ce au observat că Udrea a înregistrat cheltuieli considerabil mai mari comparativ cu veniturile.

Condamnarea cu închisoare a Elenei Udrea

ÎCCJ a condamnat-o definitiv pe fostul ministru Elena Udrea la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Aceasta a încercat să fugă din țară, dar a fost prinsă în Bulgaria cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere.

Instanța din Bulgaria a decis sâmbătă, 9 aprilie, că fostul ministru al Turismului Elena Udrea va mai rămâne în țară până când sentinţa definitivă privind extrădarea sa în România va fi definitivă.

După audierile de sâmbătă, instanţa a decis ca Udrea să fie extrădată, însă sentinţa nu este definitivă. Apelul va fi judecat în 14 aprilie.

Iohannis ar putea intra în cursa pentru șefia Comisiei Europene, dacă Ursula von der Leyen nu obține voturile necesare SURSE
Iohannis ar putea intra în cursa pentru șefia Comisiei Europene, dacă Ursula von der Leyen nu obține voturile necesare SURSE
După ce a rămas pe dinafară când a candidat la șefia NATO, președintele Klaus Iohannis ar putea avea o nouă șansă la o funcție foarte importantă în Uniunea Europeană. Numele lui a fost...
Șoșoacă, primul discurs în Parlamentul European: ”Am băgat frica în ei”. Metsola i-a cerut de mai multe ori să încheie VIDEO
Șoșoacă, primul discurs în Parlamentul European: ”Am băgat frica în ei”. Metsola i-a cerut de mai multe ori să încheie VIDEO
Eurodeputata Diana Șoșoacă a cerut în primul său discurs din plenul Parlamentului European sistarea ajutorului militar acordat Ucrainei. Șefa PE a fost nevoită să îi ceară să lase liber...
#Elena Udrea, #Elena Udrea avere, #elena udrea gala bute , #stiri Elena Udrea
  1. Iohannis ar putea intra în cursa pentru șefia Comisiei Europene, dacă Ursula von der Leyen nu obține voturile necesare SURSE
  2. Șoșoacă, primul discurs în Parlamentul European: ”Am băgat frica în ei”. Metsola i-a cerut de mai multe ori să încheie VIDEO
  3. Toți producătorii de energie din țară, băgați de urgență în ședință de ministrul Sebastian Burduja
  4. Conflict în PSD. Un fost secretar de stat îl acuză pe Claudiu Manda pentru demiterea sa din Guvern și pierderea funcției de viceprimar la Craiova: „M-a făcut magistral”
  5. Cine îi înlocuiește pe Gabriela Firea, Vasile Dîncu, Diana Șoșoacă și Claudiu Tîrziu în Senatul României
  6. Mircea Geoană la 5 ani de la desemnarea ca adjunct NATO: „Mă pregătesc cu ambiţie pentru următorul capitol al carierei mele”
  7. Nicușor Dan clarifică termenul „cretini” folosit într-o postare pe Facebook: „Îşi petrec timpul în a vedea ce pot să facă împotriva primarului”
  8. Dacian Cioloș a anunțat că se retrage din politica de partid: „Am nevoie să mă reîncarc făcând lucruri, nu doar vorbind despre ele”
  9. Diana Șoșoacă a ieșit în evidență de la prima ședință a Parlamentului European. "Am adus și tămâie, da, cu esență de trandafir și o să dăm"
  10. Încă 250 de tramvaie noi vor fi cumpărate în București. Suma uriașă care va fi plătită pentru ele, din fonduri europene