Elena Udrea rămâne, pentru moment, în Bulgaria. Ce au decis autoritățile din țara vecină în legătură cu extrădarea

Vineri, 08 Aprilie 2022, ora 13:07
9064 citiri
Elena Udrea rămâne, pentru moment, în Bulgaria. Ce au decis autoritățile din țara vecină în legătură cu extrădarea
Condamnată definitiv joi, 7 aprilie, la 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute, Elena Udrea, ar fi fugit deja din țară FOTO Facebook/ Elena Udrea

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, rămâne în arest în Bulgaria, cel puțin până luni.

Autoritățile din țara vecină au decis că abia săptămâna viitoare vor tranșa în justiție extrădarea ei, potrivit digi24.ro.

Elena Udrea și-a petrecut noaptea după gratii, într-un sediu al poliției bulgare de frontieră.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, vineri, 8 aprilie, că aducerea în ţară a Elenei Udrea depinde acum de instanţa din Bulgaria, dar nu ar trebui să dureze foarte mult. ”Suntem într-o procedură de predare”, a transmis ministrul, precizând în ce condiţii s-ar putea implica Ministerul Justiţiei în procedură.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a precizat, vineri, că este în derulare "o procedură de predare" în ceea ce o priveşte pe Elena Udrea, care a fost prinsă în Bulgaria.

"Totul depinde acum de instanţa bulgară, dar nu va dura foarte mult pentru că avem mandat european de arestare şi există aceea procedură JAI", a declarat Predoiu.

Acesta a explicat că, dacă autorităţile din Bulgaria vor solicita alte documente, atunci se va implica şi Ministerul Justiţiei.

"Altfel, suntem doar într-o procedură de predare, iar în momentul în care va ajunge în ţară va fi pusă în aplicare decizia instanţei", a mai declarat ministrul.

Fostul ministru Elena Udrea, dată în urmărire după ce a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, a fost prinsă în Bulgaria.

#Elena Udrea, #extradare, #Bulgaria , #stiri Elena Udrea