Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”

Luni, 20 Martie 2023, ora 23:25
4950 citiri
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Fostul ministru al Turismului Elena Udrea FOTO Facebook

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a criticat dur luni, 20 martie, decizia ÎCCJ de a-i respinge contestația la executarea pedepsei din dosarul ”Gala Bute”.

Decizia instanței este definitivă.

”Înalta Curte de Casație și Justiție a respins astăzi contestația la executare prin care ceream să se constate că execut o pedeapsă ilegală, pronunțată de un complet de judecători nelegal constituit și că, în consecință stau ilegal în penitenciar.

Pentru că doar în cazul nostru în dosarul ”Gala Bute” nu s-a respectat Decizia CCR nr.685/2018, doar noi am rămas condamnați de jucătorii ”puși cu mâna” să ne execute de către binomul Coldea-Kovesi”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

Fostul ministru susține că Rudel Obreja ”a murit din cauza acestui abuz” și că menținerea sa în închisoare reprezintă o încălcare a Constituției, normelor CEDO și CJUE.

”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma. Mă voi lupta în continuare pentru dreptate și lege, pentru copilul meu, dar și pentru copiii lui Rudel Obreja. TREBUIE ca memoria tatălui lor să nu rămână profanată de acest uriaș și scandalos abuz criminal al justiției din România”, a conchis Udrea,

#Elena Udrea, #atac Justitie, #gala bute, #condamnare inchisoare , #stiri Elena Udrea