Magistrații bulgari au respins actele medicale depuse la instanță de avocații Elenei Udrea. Boala de care ar suferi aceasta

Joi, 14 Aprilie 2022, ora 14:58
10251 citiri
Magistrații bulgari au respins actele medicale depuse la instanță de avocații Elenei Udrea. Boala de care ar suferi aceasta
Elena Udrea în Bulgaria FOTO captură Digi24

Magistrații bulgari au respins actele medicale depuse la instanță de avocații Elenei Udrea, precizând că acestea nu indică faptul că rămânerea în arest va accentua problemele medicale pe care ea le are.

Avocaţii fostului ministru al Turismului au invocat problemele de sănătate ale clientei, dar și că are o fetiță de trei ani și au cerut arest la domiciliu pentru Udrea, cu brățară electronică, pentru a putea fi urmărită.

Potrivit documentelor, Elena Udrea ar suferi de osteoporoză, însă judecătorii au stabilit că actele nu arată că Udrea nu poate să fie tratată de această boală și în arest, potrivit antena3.ro.

Aceștia sunt de părere că doar pentru că nu se simte confortabil, nu înseamnă că nu poate fi în arest.

Autoritățile din Bulgaria așteaptă acum de la cele din România precizări legate de regimul de detenție, după ce Elena Udrea a susținut că nu vrea să revină în țară tocmai din cauza acestor condiții, potrivit Digi24.

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, condamnată definitiv la şase ani de închisoare şi prinsă în Bulgaria, va rămâne în arest, după ce Curtea de Apel din Sofia i-a respins, joi, cererea de arest la domiciliu. Decizia instanţei este definitivă.

Potrivit Antena 3, Curtea de Apel din Sofia s-a pronunţat, joi, pe cererea Elenei Udrea de înlocuire a arestului cu arestul la domiciliu. Solicitarea sa a fost respinsă.

Elena Udrea le-a transmis judecătorilor că refuză să fie predată autorităţilor române şi a menţionat că a depus cerere de azil în Grecia, însă documentul trebuie tradus.

Decizia finală a magistraţilor este aşteptată în 19 aprilie.

Udrea a fost reţinută în Bulgaria, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile româneşti. Ea a fost iniţial reţinută pentru 24 de ore, măsura fiind prelungită.

Ea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare, dar a reuşit să iasă din ţară, prin Vama Giurgiu, înainte de emiterea mandatului.

#Elena Udrea, #boala, #acte, #medicale, #arest la domiciliu , #stiri Elena Udrea