Elena Udrea, contestație din închisoare în dosarul privind finanțarea campaniei din 2009. Ce vrea să obțină fostul ministru

Miercuri, 04 Ianuarie 2023, ora 17:21
3979 citiri
Elena Udrea, contestație din închisoare în dosarul privind finanțarea campaniei din 2009. Ce vrea să obțină fostul ministru
Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute” FOTO Ionuț Mureșan

Elena Udrea a depus la Înalta Curte de Casație și Justiție a României o contestație în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009, în care a fost condamnată, în primă instanță, la opt ani de închisoare.

Fostul ministru al Turismului a contestat decizia prin intermediul căreia judecătorii de la

Curtea Supremă au decis să mențină măsurile asigurătorii dispuse de DNA, potrivit Ziua de Constanța.

La 15 decembrie 2022, ÎCCJ a menţinut ”măsurile asigurătorii dispuse în cauză prin ordonanţele nr. 121/P/2015 din 16 martie 2017 ale Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, astfel cum acestea au fost menţinute prin sentinţa penală nr. 45 din 02 martie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, pronunţată în dosarul nr.5230/2/2017, cu privire la bunurile mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpatelor Udrea Elena Gabriela şi Băsescu Ioana”.

Noul termen al cauzei a fost stabilit pentru data de 16 februarie 2022.

În acest dosar, Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu, a fost condamnată în prima instanță la cinci ani de închisoare.

În prezent, Elena Udrea este încarcerată la Penitenciarul de Femei Târgșor, unde ispășește pedeapsa de șase ani de închisoare primită în dosarul ”Gala Bute”.

#Elena Udrea, #dosar finantare campanie, #contestatie, #masuri asiguratorii , #stiri Elena Udrea