Elena Udrea, criticată de sindicaliștii din penitenciare: ”Se transformă din infractoare dovedită în instanţă morală pentru deţinuţi”

Miercuri, 07 Septembrie 2022, ora 15:13
4447 citiri
Elena Udrea, criticată de sindicaliștii din penitenciare: ”Se transformă din infractoare dovedită în instanţă morală pentru deţinuţi”
Elena Udrea, condamnată în dosarul ”Gala Bute” FOTO Hepta

Sindicaliştii din sistemul penitenciar critică în termeni duri mesajele transmise public de Elena Udrea, aflată în detenţie. Oficialii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) o acuză pe Udrea că, prin afirmaţiile sale, face pe lângă instituţiile fundamentale ale statului ”presiuni constante” care minimalizează scopul executării pedepselor.

”Este cinic, însă nu şi surprinzător, ca persoana privată de libertate să-şi mascheze intenţia de a scăpa de puşcărie în spatele luptei pentru păstrarea şi consolidarea relaţiilor cu familia şi pentru nevoia de a sprijini dezvoltarea psiho-emoţională a propriului copil”, transmit sindicaliştii.

”Elena Udrea se transformă din infractoare dovedită în instanţă morală pentru deţinuţi. (...) Din închisoare, Elena Udrea continuă să-şi folosească influenţa şi presiunile pe lângă instituţiile fundamentale ale statului român pentru a modifica legea de executare a pedepselor în favoarea deţinuţilor, existând riscul ca închisoarea să nu-şi mai atingă scopul de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni, cu consecinţe dezastruoase asupra siguranţei cetăţenilor. (...)

Recent, deţinuta Elena Udrea a lansat în spaţiul public o informaţie potrivit căreia legea actuală nu face nici o diferenţă între un bărbat condamnat pentru omor cu premeditare, care nu are nici copii şi o mamă condamnată pentru furt din magazine ori abuz în serviciu. Este adevărat că legea nu face nicio diferenţiere între deţinuţi, nici nu ar fi constituţional, legal şi nici moral. Este cinic, însă nu şi surprinzător, ca persoana privată de libertate să-şi mascheze intenţia de a scăpa de puşcărie în spatele luptei pentru păstrarea şi consolidarea relaţiilor cu familia şi pentru nevoia de a sprijini dezvoltarea psiho-emoţională a propriului copil”, transmite FSANP printr-un comunicat dat publicităţii miercuri.

Angajaţii din penitenciare sunt de părere că, ”dacă era atât de interesată de soarta propriului copil, Elena Udrea ar fi trebuit să anticipeze consecinţele faptului că infracţiunile săvârşite de aceasta îi prevesteau statutul de persoană privată de libertate”, care i-ar pune în dificultate relaţia cu fiica sa.

”În ciuda acestui fapt, Elena Udrea a ales să facă un copil. În acest context, cine este vinovatul pentru apariţia unor sincope în dezvoltarea psiho-emoţională a fiicei acesteia? Statul român sau propriile decizii?”, mai scriu sindicaliştii.

Sindicaliştii amintesc că ”bazele actualei legi a executării pedepselor, aprig criticată de Elena Udrea din calitatea de infractoare dovedită, au fost puse în mandatul guvernării Boc din care a făcut parte” ei susţinând că, ”la acea vreme, fostul ministru era interesat să taie salariile bugetarilor cu 25%, măsură care a afectat inclusiv poliţiştii de penitenciare îngrijoraţi de soarta propriilor copii, în contextul creşterii inflaţiei şi ratelor la bănci”.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) precizează că va reacţiona ori de câte ori un deţinut ”afectează direct sau indirect imaginea poliţiştilor de penitenciare şi încearcă, prin influenţă şi presiuni, să modifice legile din România, astfel încât să îngreuneze buna funcţionare a poliţiei penitenciare şi exercitarea atribuţiilor profesionale ale angajaţilor din sistemul penitenciar”.

Fostul ministru Elena Udrea, condamnată definitiv la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, afirmă, într-o postare pe Facebook, că are o problemă cu modul în care principiul menţinerii legăturii cu familia este legiferat la noi. Udrea susţine că mamele nu pot lua legătura cu copiii, nu-i pot vedea, ceea ce duce la adevărate drame umane care pot avea efecte pe termen lung asupra copiilor.

Câtă închisoare trebuie să facă un bărbat care le-a prezentat polițiștilor un permis auto fals, cumpărat din Italia
Câtă închisoare trebuie să facă un bărbat care le-a prezentat polițiștilor un permis auto fals, cumpărat din Italia
Un bărbat prins de polițiștii din Alba în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere a fost condamnat la închisoare cu executare. Decizia a fost dată de magistrații...
Condamnare la închisoare pentru insulte rasiste în mediul online asupra fotbaliștilor de la Real Madrid
Condamnare la închisoare pentru insulte rasiste în mediul online asupra fotbaliștilor de la Real Madrid
Justiţia spaniolă a condamnat un bărbat la opt luni de închisoare pentru insulte rasiste în mediul online, pe forumul cotidianului Marca, la adresa lui Vinicius Junior şi Antonio Rüdiger....
#Elena Udrea, #sindicalisti, #inchisoare , #stiri Elena Udrea
  1. Risc major de inundații în România. Zonele în care se pot produce viituri puternice HARTĂ
  2. Susținere uriașă pentru Kamala Harris. Motivul pentru care Barack Obama şi Nancy Pelosi păstrează tăcerea
  3. Accident teribil: o mașină a căzut în prăpastie la Pasul Caşin. Un om a murit și patru au fost răniți
  4. Peste 400 de blocuri din București rămân fără apă caldă. Cât timp vor dura lucrările
  5. Bolile pe care le poți lua de la ștrand. Medic: „Te trezești cu niște pete roșii care te mănâncă”
  6. Reacţiile investitorilor după retragerea lui Joe Biden din cursa prezidenţială. Între încredere în Kamala Harris și frica de volatilitate a piețelor
  7. Caniculă și vijelii în România. Meteorologii au prelungit Codul galben HARTĂ
  8. Încă un sistem Patriot donat de Germania a ajuns în Ucraina. Zelenski: „Vom putea să facem mai multe pe cer” VIDEO
  9. Hunter Biden a renunțat la procesul de defăimare împotriva Fox News după retragerea președintelui din cursa pentru alegeri
  10. Armata israeliană ordonă evacuarea unei părți a orașului Khan Younis. „Este pe cale să opereze în forţă împotriva organizaţiilor teroriste”