Pe unde a ieșit Elena Udrea din România. "A părăsit teritoriul țării în cursul dimineţii de 07.04.2022 pe cale terestră, în mod legal"

Joi, 07 Aprilie 2022, ora 17:41
12714 citiri
Pe unde a ieșit Elena Udrea din România. "A părăsit teritoriul țării în cursul dimineţii de 07.04.2022 pe cale terestră, în mod legal"
Elena Udrea ar fi ieșit din țară prin Vama Giurgiu FOTO Facebook/ Elena Udrea

Poliția Română a emis în după-amiaza zilei de joi, 7 aprilie, un punct de vedere legat de dispariția Elenei Udrea din România.

Elena Udrea a ieșit din țară prin Vama Giurgiu, potrivit Poliției de Frontieră, joi dimineață, 7 aprilie, înainte ca judecătorii să pronunțe condamnarea la închisoare.

Polițiștii de frontieră au transmis că fostul ministru a putut ieși din țară pentru că nu avea restricționat dreptul la libera circulație.

„Persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07.04.2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente.

Precizăm faptul că, Poliţia de Frontieră Română pune în aplicare, potrivit atribuţiilor stabilite de legislaţia naţională privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, măsurile de restricţionare a dreptului la liberă circulaţie a persoanelor în condiţiile art. 40-41 din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, din punct de vedere al atribuţiilor instituţionale, dacă o persoană, cetăţean român, se prezintă la ieşirea din ţara şi îndeplineşte condiţiile prevăzute de legislaţia în domeniu, acesteia i se permite continuarea călătoriei”, a transmis poliția de frontieră.

Și Poliția Capitalei a transmis un punct de vedere.

„Astăzi, în jurul orei 15.30, Poliția Capitalei a primit, de la instanță, documentele privind executarea pedepsei cu închisoarea, pentru 3 persoane, respectiv o femeie și doi bărbați.

Astfel, având în vedere decizia instanței, conform procedurilor legale, polițiștii Serviciului Investigații Criminale din Poliția Capitalei și polițiști din cadrul I.P.J. Ilfov s-au deplasat la domiciliile celor 3 persoane vizate, precum și în locurile pretabile a se afla acestea.

Față de cei doi bărbați a fost pusă în aplicare măsura, urmând a fi încarcerați.

Femeia nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost declanșată procedura pentru punerea în urmărire”, a transmis poliția Capitalei.

Oamenii legii au transmis că Elena Udrea a plecat din țară joi dimineața, 7 aprilie, înainte de pronunțarea deciziei.

„Facem precizarea foarte clară că persoana care nu a fost depistată nu avea dispuse măsuri preventive sau interdicții.

Imediat după primirea documentelor la nivelul Poliției Capitalei, în jurul orei 15.30, s-au efectuat verificări, în urma cărora a reieșit că aceasta a părăsit teritoriul României, în cursul acestei dimineți, anterior momentului pronunțării de către instanță a sentinței definitive. Reiterăm faptul că, până astăzi, la momentul pronunțării instanței, nu erau dispuse măsuri preventive sau interdicții.

Se continuă activitățile specifice, pentru depistarea și încarcerarea persoanei”, se mai arată în comunicat.

Condamnată definitiv joi, 7 aprilie, la 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute, Elena Udrea, ar fi fugit deja din țară.

Polițiștii s-au deplasat la locuința acesteia pentru a pune în executare mandatul de executare a pedepsei, însă nu au găsit-o.

Elena Udrea apare deja drept urmărită pe site-ul Poliției Române.

Locuințele bărbaților ucraineni care fug de război pot fi confiscate. Noile decizii luate la Kiev
Locuințele bărbaților ucraineni care fug de război pot fi confiscate. Noile decizii luate la Kiev
Dacă un bărbat ucrainean, care se sustrage serviciului militar, acumulează amenzi în valoare de peste 160 de mii de grivne (3.500 de euro) și nu le plătește, executorul poate începe să...
Avocații lui Trump cer anularea condamnării în dosarul Stormy Daniels. Cum vor să-l scape pe fostul președinte
Avocații lui Trump cer anularea condamnării în dosarul Stormy Daniels. Cum vor să-l scape pe fostul președinte
Invocând o recentă decizie a Curţii Supreme, care recunoaşte o largă imunitate pentru fostul preşedinte, avocaţii lui Donald Trump au cerut anularea condamnării sale penale de la New York...
#Elena Udrea, #Gala Bute DNA, #condamnare, #fuga , #stiri Elena Udrea
  1. Trupele ruse se regrupează în Harkov și se pregătesc să ia cu asalt cel mai fierbinte punct de pe frontul din Ucraina
  2. „Pedeapsa” pregătită de Bruxelles pentru Viktor Orban, după ce s-a văzut cu Vladimir Putin. Măsura este fără precedent
  3. Miracolul feroviar de mare viteză din China. Rețeaua statului comunist poate înconjura Pământul
  4. „Moartea prin o mie de tăieturi“. Noua fază a războiului din Ucraina descrisă de un general australian
  5. Transport uriaș de arme trimis în secret Ucrainei de Germania. Ce conține întregul pachet de ajutor
  6. Un bărbat din Maramureș și-a bătut soția în direct pe Tik Tok. Ce s-a întâmplat imediat după aceea VIDEO
  7. România, printre statele lovite de Rusia, dacă SUA vor desfășura rachete cu rază lungă de acțiune în Germania
  8. Cum putem să ne apărăm de caniculă. Medic: „Nu contează câtă apă bei, ci cât de repede bei”
  9. Cât valorează viața unui om la Vaslui. Familia bărbatului mort într-un siloz a primit o ofertă în bani pentru a uita de procese
  10. Donald Trump s-a decis cu cine va candida în tandem pentru alegerile prezidențiale. Cine este senatorul care vrea să fie vicepreședinte