Elena Udrea ar fi plecat din țară. Polițiștii nu au găsit-o acasă

Joi, 07 Aprilie 2022, ora 16:48
8249 citiri
Elena Udrea ar fi plecat din țară. Polițiștii nu au găsit-o acasă
Elena Udrea FOTO Facebook/ Elena Udrea

Condamnată definitiv joi, 7 aprilie, la 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute, Elena Udrea, ar fi plecat deja din țară, au declarat surse oficiale pentru HotNews.ro.

Polițiștii s-au deplasat la locuința acesteia pentru a pune în executare mandatul de executare a pedepsei, însă nu au găsit-o.

Elena Udrea apare deja drept urmărită pe site-ul Poliției Române.

Situația nu este o premieră

Udrea a găsit aceeași soluție și în 2018, când a fost condamnată la 6 ani de închisoare.

În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica și apoi încarcerată. A fost eliberată în decembrie 2018, când Curtea Constituţională a decis că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins joi, 7 aprilie, ca nefondate contestațiile în anulare ale PÎCCJ și a condamnaților împotriva deciziei 93 din 2018 în Dosarul „Gala Bute”.

Decizia a fost luată cu majoritate și este definitivă.

Elena Udrea are de executat șase ani de închisoare.

ÎCCJ a condamnat-o definitiv pe fostul ministru Elena Udrea la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” pentru luare de mită şi abuz în serviciu, decizia fiind pronunțată pe data de 5 iunie 2018.

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a respins apelul declarat de Udrea şi de către ceilalţi inculpaţi, fiind menţinută sentinţa dată de instanţa de fond.

#Elena Udrea, #condamnare, #inchisoare, #dosar, #Gala Bute DNA , #stiri Elena Udrea