Elena Udrea își petrece onomastica în pușcărie. Urarea transmisă de iubit

Sambata, 21 Mai 2022, ora 12:03
2968 citiri
Elena Udrea își petrece onomastica în pușcărie. Urarea transmisă de iubit

Elena Udrea își petrece ziua numelui în închisoare, anul acesta. Arestată în urmă cu mai bine de o lună în Bulgaria, în dosarul Gala Bute, fostul ministru al Turismului așteaptă decizia de extrădare.

De Sfinții Constantin Elena, iubitul său, Adrian Alexandrov, i-a transmis o urare pe pagina sa de pe Facebook, sâmbătă,21 mai:

"La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele sfinților Constantin și Elena.

La Mulți Ani și ție mami. Știm că te gândești la noi și te așteptăm acasă", a scris acesta.

Magistrații de la Curtea de Apel din Sofia s-au pronunțat miercuri, 18 mai, în procesul de extrădare a Elenei Udrea.

Avocaţii lui Udrea au cerut amânarea sperând că între timp, până la următorul termen, la Bucureşti se va pronunţa o decizie favorabilă în recursul în casaţie de la ÎCCJ cu privire la suspendarea pedepsei.

Elena Udrea a obținut o nouă amânare. Noul termen stabilit de judecătorii bulgari pentru cererea de extrădare este 8 iunie.

Ce a declarat Udrea presei în urmă cu câteva zile

La ieșirea din sala de judecată Udrea, pe 18 mai, fostul ministru a dat câteva declarații presei.

Ea a spus că în cazul ei nu s-a făcut dreptate şi că ce i se întâmplă este ilegal. Aceasta s-a referit, din nou, la condițiile din penitenciarele din România.

Reporter: "În continuare vă bazaţi pe acel recurs în casaţie?"

Elena Udrea: "Da, în mod cert."

Reporter: "Pe ce anume?"

Elena Udrea: "O să vedeţi."

Reporter: "La ce să ne aşteptăm?"

Elena Udrea: "Să se aplice legea şi în cazul meu. Adică e absurd ca doar în cazul meu, în România să nu se aplice legea. Nici decizia CCR, nici decizia Curţii Europene de Justiţie."

Reporter: "O să chemaţi un expert să vorbească despre condiţiile din închisorile din România?"

Elena Udrea: "Sunt criticate în toate hotărârile date în Europa. Aproape nicio ţară din Europa nu mai trimite înapoi niciun arestat din cauza condiţiilor din arest. Deci, instanţa a spus că nu mai este nevoie, probele depuse arată clar condiţiile, dar nu ăsta este argumentul meu principal. Eu nu vorbesc în principal despre condiţiile din arest, ci despre ilegalitatea situaţiei în care mă aflu. Sunt arestată ilegal de 40 de zile."

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute. A fost prinsă în Bulgaria, procedurile de extrădare fiind în derulare.

Citeste si:
Reacția lui Patrick Mouratoglou, după accidentarea bizară a Simonei Halep
Reacția lui Patrick Mouratoglou, după accidentarea bizară a Simonei Halep
Simona Halep s-a retras de la Bad Homburg din cauza unei accidentări la gât, unde urma să joace în semifinalele turneului cu Bianca Andreescu. "Îmi pare rău că a trebuit să mă retrag...
Legea din perioada nazistă abrogată în Germania: E absurd ca trolii şi conspiraţioniştii să poată vorbi despre avort, dar medicii să nu poată informa corect publicul
Legea din perioada nazistă abrogată în Germania: E absurd ca trolii şi conspiraţioniştii să poată vorbi despre avort, dar medicii să nu poată informa corect publicul
Parlamentul german a abrogat vineri, 24 iunie, o lege care limita informaţiile despre avort şi condusese la condamnarea mai multor medici ginecologi. Abrogarea legii, care data din perioada...