De ce nu are voie Elena Udrea cu lămâi în penitenciarul de la Târgșor. Restricțiile drastice din spatele gratiilor

Joi, 16 Iunie 2022, ora 20:05
15677 citiri
De ce nu are voie Elena Udrea cu lămâi în penitenciarul de la Târgșor. Restricțiile drastice din spatele gratiilor
Elena Udrea a fost predată autorităților din România și urmează să ajungă la penitenciarul de femei de la Târgșor FOTO captură video digi24

Elena Udrea, fosta ministră a Turismului, a ajuns la Penitenciarul de Femei Târgșor de lângă Ploiești, joi 16 iunie, în jurul orelor 20.00.

Ea urmează să fie încarcerată pentru următorii șase ani în aceeași închisoare în care a mai petrecut aproape trei luni la începutul anului 2015. Atunci fusese arestată preventiv în dosarul Gala Bute.

Deși a încercat din răsputeri să convingă autoritățile bulgare să nu accepte extrădarea, invocând printre altele și condițiile grele din penitenciarele românești, demersurile sale nu au avut succes, așa că s-a decis extrădarea ei în România. Transferul a fost realizat în cursul zilei de joi 16 iunie.

Chiar dacă Elena Udrea a susținut în permanență că în închisorile din România condițiile în care este încarcerat un deținut sunt dificile, totuși regulamentul impus de administrația penitenciarului din Prahova sunt chiar permisive. Printre lucrurile pe care Udrea nu va avea voie să le introducă în spatele gratiilor sunt, evident, substanțele interzise, obiecte care ar putea fi folosite drept arme albe, materiale care ar putea fi folosite pentru tatuare, aparate foto sau de filmat, filme sau reviste cu caracter pornografic, magneți și bani.

Pe lista obiectelor interzise se află inclusiv lămâile și derivate ale acestora (sare de lămâie sau Helas). Deși pare curios, acest aliment este interzis în spatele gratiilor pentru că este folosit ca ingredient administrare a heroinei, drogul cel mai des întâlnit în penitenciare.

În schimb, deținutele de la Târgșor au dreptul la o garderobă destul de consistentă. Pachetele primite de acasă pot conține: 3 rochii, 3 fuste, 3 pulovere, 1 haină de iarnă, 1 haină de primăvară (pardesiu), 3 perechi de pantofi, 2 perechi de sandale, 2 cămăși de noapte, 7 chiloți, 7 maiouri, 3 pantaloni scurți, 2 pantaloni lungi (costum), 2 basmale, căciulă sau șapcă, fular, 10 ciorapi. Pe lângă pachetul cu haine, deținutele au dreptul să aibă în cameră aparat de uscat părul de 500 de W. În plus acestea pot merge inclusiv la salonul de coafură și frizerie din incinta penitenciarului, singurul loc unde pot avea acces la produse de styling.

În camera de detenție, Elena Udrea, ca și celelalte deținute, își poate aduce câteva obiecte casnice, chiar și mic mobilier și veselă, dar cu condiția să fie din plastic. Are dreptul să își aducă chiar și un televizor banal, cu diagonala de cel mult 71 de centimetri, un radio cu baterii, cafetieră sau fierbător. Își poate înlocui și lenjeria de pat cu una de acasă, dar administrația impune culoarea albă la cearșaf și albastru sau gri la pătură sau pilotă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Hannah Gutierrez, armuriera de la filmările pentru westernul "Rust", a fost condamnată luni la un an şi jumătate de închisoare pentru moartea cineastei Halyna Hutchins, care a fost...
Viaţa lui Oscar Pistorius după eliberarea condiţionată: lucrează la o biserică locală unde "nu zâmbeşte niciodată"
Viaţa lui Oscar Pistorius după eliberarea condiţionată: lucrează la o biserică locală unde "nu zâmbeşte niciodată"
Trebuie să existe puţine contraste mai dure pentru un sportiv profesionist decât cel dintre câştigarea aurului paralimpic şi îndeplinirea sarcinilor de curăţenie la o mică biserică din...
#Elena Udrea, #peniteciare detinuti, #inchisoare, #lamaie, #pachet, #haine , #penitenciar