Judecătorii bulgari au solicitat detalii despre condiţiile de detenţie de care ar beneficia Elena Udrea în România. Anunțul Ministerului Justiției

Joi, 14 Aprilie 2022, ora 18:30
3115 citiri
Judecătorii bulgari au solicitat detalii despre condiţiile de detenţie de care ar beneficia Elena Udrea în România. Anunțul Ministerului Justiției
Elena Udrea a fost arestată preventiv în Bulgaria FOTO captură Digi24

Ministerul Justiţiei a informat joi, 14 aprilie, că a primit o cerere a autorităţilor judiciare din Bulgaria cu privire la condiţiile de detenţie de care ar beneficia Elena Udrea în cazul extrădării.

”Cererea a fost înaintată de îndată Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în vederea soluţionării. Administraţia Naţională a Penitenciarelor va transmite documentul finalizat către Ministerul Justiţiei care, conform legii, îl va înainta Tribunalului Bucureşti, ca instanţă emitentă a mandatului european de arestare (MEA). Tribunalul Bucureşti îl va comunica ulterior autorităţilor bulgare, asigurând şi traducerea acestuia”, a transmi Ministerul Justiţiei într-un comunicat de presă.

Instituţia subliniază că ”acordă constant asistenţă tuturor autorităţilor române şi străine implicate în procedurile de executare a mandatelor europene de arestare, care solicită sprijinul, în limitele competenţelor acordate de lege şi cu respectarea deplină a independenţei organelor judiciare”.

”Ministerul Justiţiei manifestă deplină deschidere şi disponibilitate şi în acest caz, cu garanţia respectării rolului conferit de lege şi de legislaţia unională aplicabilă”, a mai transmis instituţia.

Miercuri, judecătorii din Bulgaria au amânat cu cinci zile pronunţarea în dosarul în care se discută extrădarea Elenei Udrea în România pentru a ispăşi pedeapsa primită în dosarul Gala Bute. De asemenea, magistraţii au decis să ceară informaţii suplimentare de la autorităţile române, inclusiv despre condiţiile de detenţie din România.

Decizia finală ar urma să fie pronunţată în 19 aprilie, perioadă în care Elena Udrea rămâne în arest preventiv.

#Elena Udrea, #judecatori bulgari, #conditii detentie Romania, #ministerul justitiei , #stiri Elena Udrea
Comentarii
I
ionteleaga
rank 1
Daca lenutei nu-i convin conditiile din puscariile romanesti
I
ionteleaga
rank 1
de cind conditiile de detentie sint un beneficiu?