Decizia privind suspendarea executării pedepsei pentru Elena Udrea în Dosarul Gala Bute, amânată. Când se va judeca recursul

Luni, 23 Mai 2022, ora 14:53
5640 citiri
Decizia privind suspendarea executării pedepsei pentru Elena Udrea în Dosarul Gala Bute, amânată. Când se va judeca recursul

Judecătorii ÎCCJ au amânat luni, 23 mai, decizia privind suspendarea executării pedepsei pentru Elena Udrea în dosarul Gala Bute.

Recursul în casaţie va fi judecat pe 20 iunie și este ultima cale extraordinară de atac la care a recurs Udrea pentru a nu executa pedeapsa de 6 ani.

ÎCCJ vrea ca ordinul european de anchetă să fie refăcut, pentru că deşi Elena Udrea a zis că nu vrea să dea declaraţii în această fază procesuală, ci doar pe fond, judecătorii vor ca fostul ministru să spună clar dacă vrea să participe sau nu la proces, potrivit informaţiilor obţinute de Observator news.

La termenul trecut, Elena Udrea, dar și Rudel Obreja, au depus cereri de suspendare a executării pedepsei, adică de punere a lor în libertate până când judecătorii vor decide admiterea sau respingerea recursului în casaţie. În cazul Elenei Udrea, instanţa a anunțat, la termenul trecut, că amână luarea unei decizii, deoarece exista un viciu de procedură privind citarea ei. Judecătorii s-au pronunțat însă în legătură cu cererea lui Obreja şi au dispus respingerea ei.

Potrivit Libertatea, dacă recursul în casație va fi admis, judecătorii de la ÎCCJ ar putea dispune fie achitarea Elenei Udrea și a lui Rudel Obreja, fie rejudecarea cauzei.

Fostul ministru Elena Udrea, arestată preventiv în Bulgaria, afirmă că este arestată ilegal, de 46 de zile, „ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ”.

Udrea a prezentat o serie de motive pentru care consideră că decizia magistraţilor nu este legală.

„Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, că urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestaţia în anulare doar MIE dintre toate dosarele similare (Şova, Pop, Niţă, Vâlcov, Bica, etc), şi mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute. Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis în cazul meu să încalce decizia CCR, care stă la baza tuturor acestor contestaţii, şi să se contrazică cu ceea ce ei înşişi au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicaţi sunt toţi evident în libertate”, a scris, duminică, 22 mai, pe Facebook, Elena Udrea.

Citeste si:
Elena Udrea își joacă astăzi „ultima carte” la Înalta Curte. Dacă pierde, doar CEDO o mai poate salva - ANALIZĂ
Elena Udrea își joacă astăzi „ultima carte” la Înalta Curte. Dacă pierde, doar CEDO o mai poate salva - ANALIZĂ
Elena Udrea va fi strigată la Înalta Curte, luni, 20 iunie, de la ora 13.00, când un complet de 5 judecători dezbate recursul în casație declarat de fosta șefă a Ministerului Turismului în...
Reacția președintelui Franței după ce Curtea Supremă din SUA a revocat dreptul la avort
Reacția președintelui Franței după ce Curtea Supremă din SUA a revocat dreptul la avort
Președintele Franței, Emmanuel Macron, a reacționat pe rețelele sociale după ce Curtea Supremă din SUA a revocat dreptul femeilor la avort. ”Avortul este un drept fundamental pentru...
Comentarii
CrattySidnier
rank 1