Necazul Elenei Udrea în Bulgaria: "Nu mai vrea să fie plimbată cu duba de la Sofia la Blagoevgrad"

Joi, 26 Mai 2022, ora 16:27
8908 citiri
Necazul Elenei Udrea în Bulgaria: "Nu mai vrea să fie plimbată cu duba de la Sofia la Blagoevgrad"

Elena Udrea a avut termen joi, 26 mai, în procesul în care a fost deja condamnată la opt ani de închisoare cu executare.

Ar fi urmat să fie audiată prin videoconferință, după ce s-a reușit contactul dintre instanța supremă și instanța din raionul Blagoervgrad.

ICCJ primise marți de la autoritățile din Blagoevgrad confirmarea că Elena Udrea este de acord să participe la dezbaterile de joi și eventual să fie și audiată, potrivit stiripesurse.ro.

Totuși, două zile mai târziu s-a răzgândit și a transmis că nu mai dorește să participe prin video conferință la lucrările din dosar, veste care a iritat instanța de judecată.

Cum a explicat situația avocatul Elenei Udrea, prezent la ședința de judecată

„Blagoevgrad a comunicat prin email că Elena Udrea si-a exprimat acordul de a participa. Azi au transmis ca Udrea nu vrea sa mai participe la ședința pe fondul oboselii și a stresului. A spus că nu mai vrea să fie chinuită cu cătușe și plimbată cu duba”, a anunțat joi, 26 mai, la ICCJ grefierul de ședință care a făcut referatul cauzei.

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a oferit și el explicații.

„Nu e chiar asa cum spune doamna Udrea. Am ținut legătură cu ea. Țin sa spun asta având experiența de acum două zile.

Acum două zile un complet de cinci judecători a constatat că nu e completă procedura de citare. Aș fi solicitat un termen puțin mai lung. Sunt martori ce privesc situația Elenei Udrea.

Știți care a fost problema în Blagoevgrad? Nu aveau un sistem funcțional. De ieri știu ca e funcțional sistemul. Dar pana acum nu era. Aparatura nu funcționează la Blagoevgrad și trebuia plimbată doamna Udrea până la Sofia.

Știu că este un drum de câteva ore. Poate de aceea nu a mai dorit."

Procurorul DNA prezent la ședință a reamintit articolul care prevede citarea părților, indicând astfel că procedura de citare cu Elena Udrea este completă astfel că, chiar și în lipsa ei, pot fi audiați martori și pot continua lucrările în dosar.

Instanța a continuat judecarea apelurilor DNA și pe cele ale celor condamnați de CAB și a stabilit finalizarea judecății în 8 septembrie.

Citeste si:
Bulgaria a mărit taxa de drum. Cât trebuie să plătescă acum șoferii
Bulgaria a mărit taxa de drum. Cât trebuie să plătescă acum șoferii
Ministerul Afacerilor Externe anunţă că, începând cu luna iulie, în Bulgaria au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum (TOLL) pentru circulaţia autovehiculelor de...
Cine este femeia aflată pe lista “most wanted” a FBI. Recompensa uriașă oferită celor care o găsesc
Cine este femeia aflată pe lista “most wanted” a FBI. Recompensa uriașă oferită celor care o găsesc
Cunoscută sub numele de „regina dispărută a criptomonedelor”, Ruja Ignatova se ală pe lista FBI a celor mai căutate 10 persoane din lume, scrie BBC. Femeia originară din Bulgaria este...