Drama băiatului de 9 ani bătut cu ciocanul de tatăl plutonier: învățătoarea a îndrăznit să stopeze teroarea. Sentința tribunalului militar

Marti, 11 Aprilie 2023, ora 03:01
10728 citiri
Drama băiatului de 9 ani bătut cu ciocanul de tatăl plutonier: învățătoarea a îndrăznit să stopeze teroarea. Sentința tribunalului militar
Un băiat de 9 ani a trăit ani de zile în teroare, fiind constant victima tatălui FOTO Copilul.ro

Un băiat de 9 ani a trăit ani de zile în teroare, fiind constant victima tatălui său, militar de carieră, încă de la vârsta de 5 ani.

Copilul era bătut frecvent, uneori chiar cu ciocanul de tocat carne sau cu făcălețul, martoră la suferința băiatului fiind sora lui doar cu doi ani mai mare. Învățătoarea a fost cea care a pus capăt suferințelor, când și-a văzut elevul plin de răni la școală.

Emil B., plutonier major în cadrul unei unități militare din Brașov, a fost trimis în fața instanței militare sub acuzația de violență în familie, fiind și condamnat pentru faptele sale la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu amânare și muncă în folosul comunității.

În actul de acuzare se arată că plutonierul major și-a bătut crunt copilul în iarna anului trecut, chiar în ziua în care băiatul trebuia să se bucure de cadourile primite de Moș Niculae. Cel mic nu-și făcuse temele, iar tatăl s-a enervat atât de tare încât a început să-l lovească mai întâi cu caietele, apoi cu palma, pentru ca în cele din urmă să folosească un ciocan pentru tocat carnea și un făcăleț. Băiatul a fost lovit cu aceste obiecte, de față cu sora lui nu cu mult mai mare, până ce s-a umplut de sânge.

Când l-a văzut la școală plin de răni, învățătoarea copilului a fost cea care a sesizat poliția.

Fiind audiat, copilul a confirmat faptul că a fost agresat de tatăl său în acea zi, de 07.12.2022.

”Acesta a mai arătat că este agresat de tatăl său de la vârsta de 4 - 5 ani, dar că de această dată a fost prima oară când a fost agresat și cu un obiect. În cauză a mai fost audiată şi sora părţii civile, care a confirmat starea de fapt reținută mai sus. Aceasta a arătat că a văzut când tatăl ei a luat un ciocan cu care s-a dus în camera în care se afla fratele său, iar apoi l-a auzit pe acesta țipând. Și aceasta a arătat că fratele său a început să fie agresat de tatăl lor de la vârsta de 5 ani”, se arată în actul de acuzare.

Psihologul școlar l-a găsit plângând în autobuz

Femeia care a dezvăluit autorităților teroarea la care era supus unul dintre elevii săi a fost și ea audiată, explicând că bănuia că băiatul este abuzat de tată, dar până în data de 8 decembrie 2022 nu venise plin de răni la școală.

Învățătoarea a precizat că elevul ”părea obișnuit cu bătăile primite de la tatăl său și a povestit și despre un episod în care copilul s-a întâlnit cu psihologul școlii în autobuz, când acesta l-ar fi surprins plângând, iar după ce l-a întrebat de ce plânge, minorul ar fi spus că urma să fie bătut de tatăl său, întrucât învățătoarea trebuia să-l anunțe despre o boacănă de-a sa”, potrivit sursei citate.

Tatăl și-a recunoscut parțial faptele, negând că și-a lovit băiatul cu un ciocan. Militarul a precizat că a procedat astfel întrucât este nevoit să-și țină în frâu copiii de teamă să ”nu-i piardă”, fiind unicul lor părinte, după ce mama lor a plecat din țară în urmă cu mai mulți ani, fără să se mai intereseze de familie.

Plutonierul Emil E. a fost reținut pentru 24 de ore în data de 12 decembrie 2022, iar procurorul militar a propus chiar arestarea lui preventivă, însă instanța a respins solicitarea, bărbatul fiind plasat în control judiciar.

Pe lângă pedeapsa de închisoare cu amânare, militarul va trebui să achite 5000 de lei daune morale băiatului său, aflat acum în grija bunicii.

Sentința Tribunalului Miliar Cluj, din 4 aprilie 2023, nu este definitivă.

Lovitură în piața media din România: încă un post TV cunoscut se închide definitiv
Lovitură în piața media din România: încă un post TV cunoscut se închide definitiv
Lovitură pe piața media din România: un cunoscut post de televiziune, cu o tradiție de 25 de ani, s-a închis. Canalul era deținut de fostul baron local PNL, Aristotel Căncescu. Postul de...
Cine este mecanicul de locomotivă care a evitat o tragedie, după ce o autospecială ISU a forțat trecerea de cale ferată în Brașov FOTO/VIDEO
Cine este mecanicul de locomotivă care a evitat o tragedie, după ce o autospecială ISU a forțat trecerea de cale ferată în Brașov FOTO/VIDEO
Un mecanic de la Depoul Brașov-Secția Teiuș a fost felicitat de CFR, după ce a reușit să evite la limită o mașină de pompieri care a forțat trecerea de cale ferată. Șoferul...
#elev batut, #elev batut scoala, #copil batut tata, #militar, #brasov , #stiri sociale
Comentarii