Elev prins cu un cuțit la școală din Arad. Un altul a pulverizat spray lacrimogen în clasă, la Pitești. Profesorii au chemat de urgență poliția

Joi, 03 Noiembrie 2022, ora 15:20
2898 citiri
Elev prins cu un cuțit la școală din Arad. Un altul a pulverizat spray lacrimogen în clasă, la Pitești. Profesorii au chemat de urgență poliția
Tanar printre cărți FOTO: Pixabay.com

Alte două cazuri de violență în școală. Un elev din Arad a venit cu un briceag la școală, iar un altul din Argeș a pulverizat spray lacrimogen în clasă. Încă trei astfel de incidente au fost mediatizate de la începutul acestei lui.

Unul dintre incidente s-a înregistrat într-o școală de renume din Pitești, județul Argeș.

Potrivit Sindicatului Europol, ”În data de 03.11.2022, directorul C.N. Al. Odobescu din Pitești a sesizat telefonic faptul ca în data de 02.11.2022, în pauza dintre cursuri, un elev de 16 ani a pulverizat spray incitant lacrimogen în sala de clasă. Elevii au fost scoși în curtea unității de învățământ. pentru a se aerisi clasă și nu a fost nevoie de intervenția echipajelor medicale”.

Un alt caz a fost înregistrat la Arad.

”La data de 3 noiembrie polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea unei infracțiuni într-o școală.

În fapt, în aceeași zi, cadrele didactice ale unei unități de învățământ preuniversitar din Arad au solicitat prezența polițiștilor la școală, întrucât, într-o pauză, asupra unui elev ar fi fost găsit un cuțit de mici dimensiuni.

A fost informată Direcția Generală de Asistență Comunitară și Protecția Copilului, pentru a lua măsuri potrivit competențelor.

Cercetările sunt continuate într-un dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de port sau folosire, fără drept, de obiecte periculoase”, a transmis IPJ Arad.

Miercuri, 2 noiembrie, un elev din Ilfov a pulverizat sprey paralizant în școală.

”În jurul orei 13:30, directorul Școlii Generale "Ioan Vișoiu" din Chitila a sesizat Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov cu privire la faptul că, un elev, din clasa a VII a, a pulverizat spray iritant- lacrimogen pe holul unității de învățământ.

La fața locului s au deplasat imediat polițiștii din Chitila pentru efectuarea activităților specifice precum și un echipaj medical, care la acest moment acordă îngrijiri la două eleve din clasa a VI a.

Polițiștii din Chitila sprijiniți de polițiștii Biroului de Siguranță Scolară Ilfov efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis IPJ Ilfov.

Un alt eveniment, de această dată cu urmări grave, s-a produs pe 1 noiembrie la o școală din județul Galați.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Galați, la ora 11:30. Poliția municipiului Tecuci a fost sesizată de directorul unei unități de învățământ din comuna Movileni, județul Galați, cu privire la faptul că, în urmă cu puțin timp, în pauza dintre orele de curs, un elev de 13 ani a fost lovit de un altul cu un cuțit tip briceag..

„Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci care au ajuns în scurt timp la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă și au stabilit faptul că, în jurul orei 10:50, în pauza dintre orele de curs, a izbucnit un conflict spontan între doi elevi, de 13, respectiv 14 ani, din clasele a VII-a și a VIII-a, ambii cu domiciliile în comuna Movileni”, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție Galați.

Minorul de 13 ani a fost transportat de către mama sa la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Ulterior, medicii au decis să-l transfere la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, "Sf. Ioan", Galați, unde a rămas internat.

„În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe”, anunță Inspectoratul Județean de Poliție Galați.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
După 21 de zile, un tânăr de 28 de ani, care a incendiat o mașină, a fost în sfârșit depistat de oamenii legii. A fost găsit la Chiajna, acolo unde locuia fără forme legale. A fost...
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
O persoană care a mâncatat semințe și, apoi, a aruncat cojile pe jos a fost identificată de oamenii legii și amendată cu 1000 de lei, la Aiud. Folosindu-se de camerele de supraveghere din...
#elev cutit scoala, #violenta scoli elevi, #spray paralizant, #elevi, #politie , #stiri invatamant