Românii din Germania, revoltați după ce un elev român a fost umilit la școală în timpul lecției de etică. ”Nu pot să cred. Nu lăsați situația așa!”

Joi, 23 Martie 2023, ora 14:00
8221 citiri
Românii din Germania, revoltați după ce un elev român a fost umilit la școală în timpul lecției de etică. ”Nu pot să cred. Nu lăsați situația așa!”
Elev român umilit în Germania, în timpul lecției de etică FOTO Adevărul

Românii din Germania s-a revoltat după ce un elev român a fost umilit la școală în timpul lecției de etică.

Părinții băiatului, care locuiesc într-un oraș aflat în apropiere de Stuttgart, au postat pe Facebook lecția pe care a primit-o copilul lor de 12 ani, Luca, la școala unde învață.

Profesoara a imaginat un furt din clasă, elevul român fiind nominalizat principalul suspect. Profesoara și-ar fi justificat alegerea invocând faptul că „românii sunt cunoscuți pentru furt”. Scenariul a fost tipărit și distribuit tuturor elevilor.

După această umilință, Luca a ajuns în situația de a refuza să se mai întoarcă la școală, pentru că situația a degenerat, iar Luca a devenit ținta ironiilor celorlalți colegi.

Mama elevului, Pușa-Raluca Cârneală-Dan, care are o mică afacere în orașul german Vaihingen an der Enz din landul Baden-Württemberg, a declarat pentru GÂNDUL că, după incident, copilul a fost expus glumelor răutăcioase ale colegilor. Acasă, a întrebat-o „de cel puțin 10 ori”: „Mama, de ce numele meu?? De ce vârsta mea? Și de ce țara mea? Are ceva cu mine doamna??”, povestește Raluca Cârneală-Dan.

După scenariul dat, și redat de mama lui Luca printr-o imagine postată pe o rețea de socializare, Luca a răspuns acestui scenariu. Iată traducerea din caietul lui Luca, în vârstă de 12 ani:

„Nu am fost eu!!!

Ceva rău s-a întâmplat astăzi la școală. Profesorul a strâns bani pentru excursia cu clasa și i-a pus pe birou. Toată lumea a văzut că a încuiat sertarul și a pus cheia în cutie. Când s-a dus să ia banii la sfârșitul orelor, aceștia dispăruseră.

Nimeni din clasă nu a recunoscut fapta. La scurt timp după aceea, Sven m-a acuzat:

„În clasă nu a existat niciodată un furt. Și Luca este din România. Iar (n.r. românii) sunt cunoscuți pentru furt”

M-am înroșit și nu am mai putut spune nimic. După școală, unii băieți l-au chemat pe Klauer după mine și au râs de mine. M-au amenințat cu bătaia dacă nu returnez banii mâine.

Dar nu-i am. Nu am nimic de-a face cu asta!

Pe rețelele de socializare, comunitatea de români din Germania s-a arătat extrem de revoltată, ba chiar i-a sfătuit pe părinții copilului român să facă o plângere la superiorii profesorilor.

#elev, #scoala, #umilinta, #romani Germania, #romani hoti germania , #romani Germania