Mesajele sadice ale unei eleve de 11 ani, vizând o colegă: ”Pot să vin cu un cuțit la școală și să i-l bag în burtă sau direct în față”

Luni, 27 Noiembrie 2023, ora 03:01
6382 citiri
Mesajele sadice ale unei eleve de 11 ani, vizând o colegă: ”Pot să vin cu un cuțit la școală și să i-l bag în burtă sau direct în față”
Mesajele cu un conținut extrem de violent au ajuns la unul dintre profesori care a anunțat poliția FOTO: Pixabay.com

Mesaje audio care conțineau amenințări cu moartea au fost transmise de o elevă de clasa a V-a din Prahova unei alte colege. Poliția a deschis dosar penal.

În doar 50 de secunde, copila, care are doar 11 ani, îi explică destinatarei planul sadic pus la cale. Fata pare că este supărată pe o colegă pe care intenționează să o atace cu un cuțit fie la finalul cursurilor, fie când ar fi prins-o singură la baie.

”Știi ceva? Cred că zilele astea o să țin cuțitul după mine și, poate, când o prind singură la baie, așa ar fi mai convenabil...M-șa feri puțin de consecințe. Ei bine, mă duc după ea la baie. Nu poți să-ți imaginezi ce pot să fac eu. Pot să vin cu un cuțit la școală și să i-l bag în burtă sau direct în față. Fără nicio jenă. Sau poate și în gât. Și nu promit că n-o să fac asta. Vreau mâine sau poimâine sau poate săptămâna viitoare o să-mi iau un cuțit și, când ieșim de la ore, o s-o omor pe scări. E atât de easy (ușor n.r.)”

Aceste mesaje au ajuns inițial la părinți, care au refuzat să-și mai trimită copiii la școală, de frică, și ulterior la unul dintre profesorii din școală, care a și alertat poliția.

Eleva a fost identificată, are doar 11 ani, este din comuna prahoveană Sângeru și învață la o școală de prestigiu din Ploiești.

Poliția a anunțat că a deschis un dosar penal.

”La data de 21 noiembrie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești și cei ai Biroului Siguranța Școlară Prahova au fost sesizați de către un cadru didactic al unei unități de învățământ din municipiu, despre faptul că o minoră ar fi fost amenințată de o alta, cu acte de violență.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, din verificări, stabilindu-se faptul că la data de 20 noiembrie a.c., unei minore în vârstă de 11 ani, din comuna Târgșoru Vechi, i-ar fi fost trimise înregistrări audio care conțineau amenințări cu acte de violență, de la o altă colegă, tot de 11 ani, din comuna Sângeru.

În cauză, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de amenințare, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Prahova.

Fiind minoră, eleva nu răspunde penal, cel mai probabil urmând să fie introdusă într-un program de consiliere.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Donald Trump îl amenință pe Prințul Harry. Ce l-a supărat pe fostul președinte al SUA
Donald Trump îl amenință pe Prințul Harry. Ce l-a supărat pe fostul președinte al SUA
Donald Trump nu este un mare fan al prinţului Harry, care a renunţat la îndatoririle regale şi s-a mutat în California împreună cu soţia sa Meghan şi cei doi copii. Întrebat despre...
Cum i-a amenințat Hagi pe jucătorii Farului după ultimul rezultat al campioanei
Cum i-a amenințat Hagi pe jucătorii Farului după ultimul rezultat al campioanei
Campioana Farul a făcut egal, pe teren propriu, scor 1-1, cu Oțelul, iar după meci, Gică Hagi a spus că jucătorii săi „au uitat fotbalul” și că prestația lor a fost slabă....
#eleva, #Mesaje, #scoala, #cutit, #amenintari , #stiri invatamant