UPDATE Elevul din Rădăuți care și-a înjunghiat doi colegi a fost reținut. Date noi din anchetă

Miercuri, 26 Ianuarie 2022, ora 21:51
3396 citiri
UPDATE Elevul din Rădăuți care și-a înjunghiat doi colegi a fost reținut. Date noi din anchetă

UPDATE Tânărul de 17 ani, elev la Colegiul Tehnic din Rădăuți, care și-a înjunghiat doi colegi miercuri, 26 ianuarie, a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

În urma derulării activităţilor de cercetări penale desfăşurate de poliţişti s-a stabilit că, în jurul orei 14.00, s-a produs o altercaţie între agresorul în vârstă 17 ani şi şapte luni, din Burla, şi alţi trei colegi de şcoală cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani, din oraşul Vicovu de Sus.

Potrivit IPJ Suceava, incidentul producându-se în faţa unei unităţi de alimentaţie publică din oraş.

Agresorul se afla cu fratele său pe stradă, moment în care ar fi fost acostat de către cei trei colegi, care l-au provocat şi ar fi încercat să-l lovească. În acel moment agresorul a scos un briceag şi a ripostat, lovindu-i la întâmplare pe cei trei.

În urma conflictului, un tânăr de 19 ani a suferit ”leziuni prin înţepare cu un obiect tăietor-înţepător, respectiv o plagă tăiată cu hemopneumotorax drept, contuzii şi echimoze faciale”.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Suceava pentru îngrijiri de specialitate, fiind în afara oricărui pericol.

Un alt tânăr, în vârstă de 17 ani, a suferit o plagă înţepată în zona axilei drepte, fiind evaluat medical la CPU Rădăuţi.

După ce agresorul a fugit, cei trei tineri s-au refugiat într-o unitate comercială şi au sunat la 112, aşteptând sosirea poliţiştilor şi a ambulanţei.

Poliţiştii l-au identificat pe agresor în circa 15 minute şi l-au preluat pentru audieri, acesta recunoscând faptele şi indicând locul unde a aruncat cuţitul.

După audieri şi actele procedurale necesare, în prezenţa apărătorului, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a agresorului, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de lovire sau alte violenţe.

În funcţie de concluziile medico-legale şi probatoriul administrat urmează să fie extinse cercetările.

Știrea inițială

Doi adolescenți, elevi ai unui liceu din Rădăuți, au fost înjunghiați miercuri, 26 ianuarie, de un coleg, în urma unui conflict.

Poliția a fost sesizată în legătură cu acest caz în jurul orei 14:00.

Potrivit oamenilor legii, patru liceeni din clasa a XI-a au mers într-un restaurant și, în urma unui conflict, unul dintre ei, în vârstă de 18 ani, care avea asupra lui un cuțit, i-a înjunghiat pe doi dintre colegii de 17 şi 18 ani. Agresorul este din comuna Burla.

”După agresiune, autorul a fugit, însă echipajele deplasate cu operativitate l-au identificat în zonă în circa 15 minute și l-au preluat în custodie pentru audieri și celelalte activități procedurale. În urma cercetărilor efectuate în zonă a fost găsit și cuțitul folosit la agresiune”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu.

Incidentul a avut loc în restaurantul Mediterana din Rădăuţi, care se află în apropierea Colegiului Tehnic din localitate. Restaurantul este în acelaşi corp de clădire cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, potrivit Monitorul de Suceava.

Cei doi elevi au fost transportați la spital și, potrivit medicilor, viața nu le este pusă în pericol.

Citeste si:
Urmărire în trafic la Cluj-Napoca. Un șofer băut și cu permisul anulat a fugit de polițiști și a lovit două mașini
Urmărire în trafic la Cluj-Napoca. Un șofer băut și cu permisul anulat a fugit de polițiști și a lovit două mașini
Un bărbat de 38 de ani din Cluj-Napoca a fost reţinut după ce a condus băut şi nu a oprit la semnalele poliţiştilor, fiind urmărit în trafic de agenţi cu două motociclete. În timpul...
Mulţi extremişti de dreapta în poliţia şi structurile de securitate din Germania
Mulţi extremişti de dreapta în poliţia şi structurile de securitate din Germania
Şeful Oficiului Federal de Protecţie a Constituţiei, Thomas Haldenwang, crede că numărul duşmanilor democraţiei în interiorul structurilor de siguranţă este "înspăimântător". El...