Elevii pot obține online abonamentele gratuite pentru transportul în comun: "Nu mai purtați grija cardului". De unde se descarcă aplicația VIDEO

Duminica, 04 Septembrie 2022, ora 09:15
9571 citiri
Elevii pot obține online abonamentele gratuite pentru transportul în comun: "Nu mai purtați grija cardului". De unde se descarcă aplicația VIDEO
Tramvai pe traseu în Capitală FOTO Facebook/ STB

Noul an școlar începe cu vești bune pentru elevi. Aceștia au scăpat de drumurile pe care le făceau în fiecare lună la centrele STB pentru a beneficia de gratuitate în mijloacele de transport în comun.

Societatea de Transport București a anunțat sâmbătă, 3 septembrie, lansarea unei aplicații pe care elevii o pot accesa pentru a obține în cîteva minute abonamentul.

"Elevi, de azi abonamentele gratuite pentru transportul în zona metropolitană București - Ilfov se pot obtine și online. Simplu, comod, accesibil, fără să așteptați la centrele de vânzare, fără birocrație.

În câteva minute de la instalare sunteți posesorii unui abonament pentru transportul de suprafață.

Nu mai purtați grija cardului, de acum abonamentul îl aveți în aplicația YouthTB.

Cum poți obține abonamentul online

  • Descarcă aplicația YouthTB din App Store - https://apps.apple.com/ro/app/youth-tb/id1642922884?l=ro Google Play - https://play.google.com/store/apps/details
  • Completează formularul de înregistrare a contului.
  • Solicită eliberarea abonamentului din contul creat"
, scrie pe pagina de Facebook STB.

Anunțul STB

Societatea de Transport Bucureşti - STB SA a lansat aplicaţia mobilă YouthTB, dedicată elevilor care frecventează unităţile de învăţământ acreditate din Municipiul Bucureşti sau Judeţul Ilfov, pentru obţinerea abonamentului gratuit de transport.

"Transformarea digitală face transportul public mai accesibil. Începând cu luna aprilie am implementat eliberarea abonamentului pentru elevi şi studenţi cu valabilitatea de 6 luni, respectiv un an. Toate centrele de vânzare STB SA sunt online, fiind posibilă şi efectuarea plăţii prin POS. Peste 1.200 de mijloace de transport ale societăţii sunt dotate cu validatoare inteligente pentru plata cu cardul bancar.

Acum venim în întâmpinarea elevilor, urmând ca de la începerea anului universitar aplicaţia de eliberări abonamente şi titluri de călătorie să fie accesibilă şi pentru studenţi", a declarat Adrian Criţ, directorul STB SA.

Noua aplicaţie permite obţinerea abonamentelor metropolitane valabile în perioada anului şcolar, pe toate liniile de transport public de suprafaţă din Regiunea Bucureşti - Ilfov, indiferent de operatorul de transport, conform legislaţiei în vigoare, precizează STB într-un comunicat transmis AGERPRES.

Pentru a putea beneficia de abonament gratuit, utilizatorul trebuie să aibă statutul de elev înscris la o unitate de învăţământ acreditată din Municipiul Bucureşti sau Judeţul Ilfov.

Confirmarea statutului de elev se face automat prin intermediul aplicaţiei, pe baza CNP-ului completat la înregistrarea contului.

Reprezentanţii STB susţin că odata cu lansarea acestei aplicaţii, pe lângă eliminarea procedurii birocratice de până acum, prin care elevii puteau să îşi procure titlul de transport, se reduce şi aglomeraţia ce se crea în fiecare an la centrele de vânzare odată cu începerea şcolii.

STB SA certifică faptul că respectă drepturile conferite de Regulamentul U.E. nr. 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal privind libera circulaţie a acestor date.

Aplicaţia mobilă YouthTB este disponibilă în App Store şi Google Play.

Încăierare între doi profesori și elevi de clasa a 7-a, la o școală din Bacău. Scandalul a fost filmat de colegi VIDEO
Încăierare între doi profesori și elevi de clasa a 7-a, la o școală din Bacău. Scandalul a fost filmat de colegi VIDEO
ISJ Bacău a demarat verificări la Liceului Tehnologic din Răchitoasa, după ce într-o şcoală generală care aparţine de acest liceu a fost filmat un incident aparent violent în care sunt...
Doi elevi de liceu, în arest preventiv după ce au bătut pe stradă un coleg. Starea în care se află victima
Doi elevi de liceu, în arest preventiv după ce au bătut pe stradă un coleg. Starea în care se află victima
Cei doi elevi care au bătut pe stradă un coleg de la acelaşi liceu, acesta fiind transportat la spital, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, se precizează într-un comunicat de presă...
#elevi, #abonamente, #Gratis, #transport in comun, #STB, #aplicatie , #elevi