Ce fac elevii la școală în "Săptămâna Verde"

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 07:25
25015 citiri
Ce fac elevii la școală în "Săptămâna Verde"
În "Săptămâna Verde" elevii vor explora natura FOTO: Unsplash.com

Anul școlar 2022-2023 vine cu schimbări majore pentru elevi. Aceștia vor avea în calendar o "Săptămănă Verde", în care vor învăța totul despre natură și despre schimbările climatice.

"Săptămâna verde" s-ar asemăna cu "Școala Altfel", iar elevii vor putea să iasă din sala de clasă pentru a explora natura.

Săptămâna Verde va fi o săptămână la alegerea școlilor, în perioada 19 aprilie-16 iunie 2023. Demersul este o urmare a unui acord între ministerul Educației și ministerul Mediului care își propune ca elevii să știe despre bunele practici privind protecția mediului.

Președintele Consiliului Național al Elevilor Robert Avram e de acord cu o astfel de săptămână în școlile din România.

În săptămâna verde va pune accent pe practică

„Avem nevoie de astfel de săptămâni tematice pentru subiecte atât de importante, precum schimbările climatice și elemente care țin de ecologie în sine. Din păcate, astfel de aspecte în școlile din România sunt promovate foarte puțin. În condițiile în care vedem câte efecte nefaste au schimbările climatice în toată lumea", a declarat Robert Avram.

„Astfel de săptămâni care au ca temă principală un anumit subiect reprezintă modalitățile prin care putem implementa elemente de învățare axate pe practică decât pe teorie, ceea ce e un lucru foarte benefic, pentru că se pot învăța mult mai bine anumite elemente dacă pun în practică ceea ce învață la școală", a adăugat Robert Avram.

Nu putem vorbi despre schimbările climatice doar la geografie sau biologie

„Avem posibilitatea ca elevii să învețe încă din școală de ce e important să protejeze mediul, care sunt efectele schimbărilor climatice, cum se pot feri de ele și cum pot contribui ei în comunitatea lor la a bloca consecințele pe care schimbările climatice le au", a subliniat președintele Consiliului Național al Elevilor.

Consiliul Național al Elevilor a fost partener în proiectul România Verde și îl susține. „Considerăm că este important ca și în școală să fie promovate livrarea de conținuturi cu privire la ecologie și la schimbările climatice, să se facă transdisciplinar. Nu putem vorbi despre schimbările climatice doar la biologie sau doar la geografie. Trebuie să fie livrate cu tehnici de predare modernă", a concluzionat Robert Avram.

În raportul "Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile" se vorbește chiar despre recompensarea profesorilor care se vor implica în acest program. Elevii vor avea o platformă web dedicată, manuale digitale și kituri de măsurare a poluanților în atmosferă. Profesorii vor fi și ei formați.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Temperatura din Sapporo a depăşit luni, 15 aprilie, pragul de 25 de grade Celsius, doborând astfel recordul de căldură pentru această perioadă a anului în capitala insulei Hokkaido, în...
O importantă țară europeană elimină temele pentru acasă obligatorii pentru elevi
O importantă țară europeană elimină temele pentru acasă obligatorii pentru elevi
În Polonia, temele obligatorii pentru acasă au fost anulate în cazul elevilor din clasele I-III, iar în cazul claselor IV-VIII, sunt facultative, transmite Euronews. Reforma a intrat în...
#elevi, #cursuri, #mediul inconjurator, #natura, #schimbari climatice , #elevi