Părinți revoltați de modul în care vor recupera copiii ziua de 2 decembrie: "Câte 7, 8 ore în fiecare zi!"/ "Elevii au ales sa rămână acasă o săptămână?"

Vineri, 02 Decembrie 2022, ora 11:45
2752 citiri
Părinți revoltați de modul în care vor recupera copiii ziua de 2 decembrie: "Câte 7, 8 ore în fiecare zi!"/ "Elevii au ales sa rămână acasă o săptămână?"
Elevi la cursuri FOTO Unsplash.com

Elevii și profesorii vor recupera ziua liberă de 2 decembrie până pe 21 decembrie, după cum a anunțat Inspectoratul Școlar Sibiu.

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, elevii și profesorii nu merg la școală, fiind creată o punte de 5 zile libere.

„Întrucât ziua de 2 decembrie 2022 a fost stabilită zi liberă, potrivit HG nr. 96 din 19 ianuarie 2022, vă solicităm să întreprindeți măsurile necesare pentru ca această zi să fie recuperată până la data de 21 decembrie 2022”, se arată în informarea ISJ Sibiu.

Părinții sunt revoltați

Unii părinți au primit deja orarul care include recuperările și sunt nemulțumiți. Este cazul unei mame revoltate că elevii vor avea unele zile în care vor sta la școală 8 ore pe zi, după cum a scris pe Facebook:

"Tocmai am primit orarul copiilor pe săptămâna viitoare: recuperare la clasa a VII-a și a VIII-a câte 7, 8 ore în fiecare zi! Cât de legal este să ții 8 ore un copil de 13, 14 ani în școală?", a scris femeia pe grupul Părinții cer schimbare.

"Să ştiți că e "foarte" legal al meu din clasa a VII a stat ori de la 7 până la 14 cel putin 3 zile din săptămână, acum clasa a XI de la 8 la 15 patru zile pe săptămână.

Ori de câte ori am sesizat neregula, dat din umeri, "aşa e sistemul, legea"."

"Și noi avem câte 7 ore 3 zile pe săptămână, dar acum au băgat 8 ore, în fiecare zi!"

"Fiecare cu ritmul lui. Nu este însă normal să pui copiii să recupereze o zi liberă pe care nu ei au cerut-o. Plus că modificarea orarului de școală, după bunul plac al instituției respective, poate afecta celelalte activități pe care le are un copil de luni până vineri. Viața unui copil nu gravitează doar în jurul școlii, există viață și după școală, asta ar trebui să înțeleagă și Ministerul și școlile și profesorii."

"Păi ce, elevii au ales sa rămână acasă o săptămână? De ce s-au dat atâtea zile libere, pentru ce?"

"Ilegal nu este, pentru că nu există nicio lege care să protejeze copiii de aceste abuzuri."

"Mare prostie, mulți copii au stat acasă! Acum îi vor slei cu un asemenea program!"

"Nu știu despre legalitate, dar e inuman."

"Sunt de acord să se recupereze"

Unii părinți sunt de acord cu recuperările.

"Profesorii sunt angajați și trebuie să recupereze intervalul, per total sunt de acord să se recupereze, toți copiii care sunt deja într-un oricare sistem de învățământ, oricum desfășoară activități extrașcolare după ore, ei rezistă mai mult…

Părerea mea este că problema e undeva la mijloc, că întotdeauna și că și popor să “dăm vina” pe cineva.

Dacă nu recuperau în orar erau foarte multe nemulțumiri.

Un copil care stă până la 17 la creșă de la 1-2 ani, apoi la același program până la 5ani, e foarte pregătit la Step până în clasa a 4a, problema principala ar fi să se asimileze actualizat informațiile încât să nu mai fie nevoie de “pregătiri” cu care să aglomerezi un copil deja încărcat …

Per total eu cred că ei s-au bucurat mult de aceste zile libere, și nu regretă că vor recupera."

Citește și:
Grevă la Euronews! ”Avem doar tăieri bugetare şi nu vedem dezvoltare”
Grevă la Euronews! ”Avem doar tăieri bugetare şi nu vedem dezvoltare”
Aproximativ 100 de salariaţi ai Euronews, aflaţi în grevă, s-au adunat joi, 2 februarie, la Lyon, în faţa sediului televiziunii paneuropene, pentru a-şi manifesta îngrijorarea faţă de...
Arestarea i-a făcut pe frații Tate şi mai celebri. Elevii din Marea Britanie, fascinați de ideologiile toxice ale celor doi influenceri: ”Ce culoare are Bugatti-ul tău?"
Arestarea i-a făcut pe frații Tate şi mai celebri. Elevii din Marea Britanie, fascinați de ideologiile toxice ale celor doi influenceri: ”Ce culoare are Bugatti-ul tău?"
În urmă cu un an, majoritatea profesorilor nu auziseră niciodată de fostul kickboxer şi influencer Andrew Tate. Acum, teoriile sale toxice sunt un subiect de discuţie atât în curtea...