Un elicopter folosit de ruși la paradele din Piața Roșie a fost doborât de ucraineni lângă Harkov. Detaliile observate de analiștii olandezi FOTO

Luni, 20 Martie 2023, ora 14:09
6844 citiri
Un elicopter folosit de ruși la paradele din Piața Roșie a fost doborât de ucraineni lângă Harkov. Detaliile observate de analiștii olandezi FOTO
Mi-35M cun numărul de pe coadă RF-13010 a participat anterior la parada militară de la Moscova FOTO Twitter

Elicopterul rusesc Mi-35M, care participase anterior la parada din Piața Roșie, din 9 mai 2016, a fost distrus de militarii ucraineni, scriu analiștii olandezi de la Oryx.

Pe una dintre fotografiile elicopterului Mi-35M, a cărei analiză a fost efectuată de un expert OSINT, este vizibil în mod clar numărul 17 de pe fuselajul aparatului, scris de ruși cu vopsea galbenă.

Acest număr apare pe modelul Mi-35M cu numărul de pe coadă RF-13010, care se afla la dispoziția Brigăzii 15 Aviație a Armatei Ruse.

"Am studiat fotografia unui Mi-35M doborât lângă Harkov. Era într-adevăr RF-13010 din brigadă a 15-a. Două detalii unice... Pata de lângă cabina de pilotaj", a notat analistul în mesaj.

O fotografie publicată a elicopterului din 2019 arată, de asemenea, în mod clar o pată neobișnuită la bord, lângă cabina de pilotaj din partea stângă. Același loc poate fi văzut în imaginea Mi-35M distrus.

Mai mult, Mi-35M cu numărul de pe coadă RF-13010 a participat anterior la parada militară de la Moscova, pe 9 mai 2016. Fotografiile sunt încă disponibile pe internet.

Presa ucraineană, care a publicat o fotografie cu Mi-35M prăbușit pe 18 martie, a raportat că elicopterul a fost distrus la începutul lunii februarie în apropiere de satul Tokarevka (regiunea Harkov).

#elicopter militar, #rusesc, #doborat, #Ucraina, #parada, #piata rosie, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina