Armata Iranului susține că ”nu sunt elemente suspecte, nu există urme de proiectile sau avarii similare la epava elicopterului” în care era președintele Raisi

Vineri, 24 Mai 2024, ora 11:51
1277 citiri
Armata Iranului susține că ”nu sunt elemente suspecte, nu există urme de proiectile sau avarii similare la epava elicopterului” în care era președintele Raisi
Bucăți din elicopterul în care s-a aflat Ebrahim Raisi FOTO / X Sulaiman

Statul Major al forţelor armate iraniene a declarat că elicopterul la bordul căruia şi-a pierdut viaţa preşedintele Ebrahim Raisi a respectat planul de zbor şi nu au fost găsite urme de impact de gloanţe în aparatul care a luat foc în momentul în care s-a prăbuşit şi, prin urmare, nu vede elemente suspecte în acest accident, potrivit unei anchete preliminare, transmite vineri EFE.

"Nu există urme de impact de proiectile sau avarii similare la epava elicopterului", a indicat raportul publicat joi aseară de agenţia de stat IRNA.

Aparatul a urmat traseul planificat şi nu s-a abătut de la planul de zbor, iar în convorbirile echipajului cu turnul de control nu au fost observate "elemente suspecte", au indicat forţele armate iraniene.

"După ce s-a izbit de un munte, elicopterul a luat foc", a relevat ancheta.

Complexitatea zonei, ceaţa şi temperaturile scăzute au îngreunat operaţiunile de salvare, motiv pentru care elicopterul nu a fost localizat decât a doua zi dimineaţă devreme, în condiţiile în care elicopterul fusese dat dispărut duminică după-amiază, au mai transmis forţele armate iraniene.

Statul Major al Forţelor Armate iraniene a dat asigurări că a fost colectat un număr mare de documente şi probe privind accidentul, aşa că este nevoie de mai mult timp pentru examinarea unora dintre fragmentele epavei şi a tuturor documentelor.

Publicarea raportului intervine după ce unele mass-media iraniene au criticat autorităţile pentru felul în care au gestionat informaţiile despre accident şi au ridicat suspiciuni cu privire la natura acestuia.

Ziarul Ham-Mihan a criticat guvernul de la Teheran pentru că "furnizează informaţii eronate şi ambigue", într-un articol intitulat "Slăbiciune continuă".

Publicaţia conservatoare Jomhuri Eslami a făcut referire la o posibilă conspiraţie străină şi s-a întrebat de ce a dispărut doar elicopterul prezidenţial, din cele trei care compuneau delegaţia iraniană, şi de ce, dacă s-a putut lua legătura prin telefon cu unul dintre pasageri, nu a fost posibilă şi localizarea elicopterului.

Elicopterul în care se afla Raisi a dispărut după ce a decolat duminică din provincia iraniană Azerbaidjanul de Est, vorbindu-se ulterior despre o "aterizare forţată". Ultraconservatorul Raisi a murit în accident împreună cu ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian şi cu alţi şase pasageri.

Gardienii Revoluţiei din Iran, pe lista neagră a organizațiilor teroriste din Canada. Care este motivul
Gardienii Revoluţiei din Iran, pe lista neagră a organizațiilor teroriste din Canada. Care este motivul
Armata ideologică a Republicii Islamice Iran, cunoscută sub numele de Gardienii Revoluţiei, a fost înscrisă pe lista cu organizaţii teroriste a Canadei, relatează AFP şi Reuters....
Patru morți şi 120 de răniți în urma unui cutremur cu magnitudinea 4,9 VIDEO/FOTO
Patru morți şi 120 de răniți în urma unui cutremur cu magnitudinea 4,9 VIDEO/FOTO
Cel puțin patru oameni au murit şi 120 au fost răniţi în nord-estul Iranului, în urma unui cutremur de magnitudinea aproape 5, care a avut loc marți, 18 iunie, potrivit presei oficiale,...
#elicopter prabusit Iran, #armata, #Iran, #presedinte, #elemente suspecte , #Iran
  1. Mario Iorgulescu scapă de condamnare. Procesul se va rejudeca
  2. România trimite un sistem de apărare antiaeriană PATRIOT Ucrainei. Condiția pe care a pus-o țara noastră
  3. Rareș Hopincă și-a prezentat prioritățile în calitate de primar al Sectorului 2 București: transport, parcări, salubritate
  4. Braconaj de sturioni pe Dunăre. Ministrul Mediului vrea anchetă: „Trebuie să clarificăm”
  5. ”Te omor!”. Anchetă a Poliţiei Capitalei, după ce doi bărbaţi lovesc şoferul unei maşini care stă în coloană VIDEO
  6. Mai multe persoane au murit după ce au consumat alcool toxic de contrabandă. „Cei implicați au fost arestați”
  7. Dosarul ”mafiei lemnului” din Apuseni: Comisar șef de poliție, cap de listă la inculpați
  8. Un bărbat de 55 de ani a fost ucis de un taur. Unde a avut loc tragedia
  9. Turiștii pot să stea liniștiți: Apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere. „Vreau să delimitez disconfortul de pericol”
  10. Un român arată ce poți cumpăra cu 5 lire dintr-un magazin din Marea Britanie. „La noi cu 28 de lei nici nu intri în supermarket” VIDEO