Cheta de la gimnastică a aprins conflictul dintre Elisabeta Lipă și președintele federației: dialog aprins în direct

Miercuri, 06 Decembrie 2023, ora 08:45
18591 citiri
Cheta de la gimnastică a aprins conflictul dintre Elisabeta Lipă și președintele federației: dialog aprins în direct
Elisabeta Lipă

Echipa feminină de gimnastică artistică s-a calificat, pentru prima dată în ultimii 12 ani, la Jocurile Olimpice, şi urmează să meargă la Paris, însă Federaţia de Gimnastică face apel la donatori să ajute lotul: nu mai are bani pentru antrenamente.

Președintele Federației române de Gimnastică, Carmencita Constantin, a spus la Euronews România că nu are bani suficienți pentru pregătire și că aparatura din săli nu este la un nivel corespunzător, apreciind că ar mai fi nevoie de două milioane de euro până la Jocurile Olimpice.

Elisabeta Lipă a replicat: "Din punctul meu de vedere, este foarte tristă această reacție a FRG, în frunte cu doamna președinte Carmencita, având în vedere că această federație are al treilea buget primit de la Ministerul Tineretului și Sportului, respectiv ANS. Acest buget este în jur de 6,5 milioane. COSR finanțează FRG cu aproximativ 4 milioane de lei. Fundația Casa Campionilor a pornit un proiect din 2014 și finanțează aceste sportive care s-au calificat la Jocurile Olimpice, iar cinci dintre ele fac parte din proiect...

În situația în care FRG returnează bani în fundație, în jur de 250.000 acum vreo 2 luni și ceva, și anunță că, în următoarea perioadă, va înapoia fundației în jur de 150.000 de lei, dumneavoastră ce părere aveți? E cazul să ne plângem?"

Elisabeta Lipă: "Dumneavoastră cereți public, faceți chetă?"

Carmencita Constantin: "Nu fac chetă, e un mecanism legal".

Elisabeta Lipă: "Da, legal, aveți dreptate. Nimeni nu zice că e ceva anormal să cauți sponsori, dar nu la acest mod, doamna președinte, să vă plângeți ca și cum marile companii sunt singurele soluții ale FRG de a face performanță. Eu vă aduc aminte că, săptămâna trecută, am avut forumul olimpic și v-ați asumat un loc 6-8 pe echipe și un loc 24".

Elisabeta Lipă: "Sabrina Voinea se pregătește singură la Dinamo, în sala asta depășită, cum ziceți dvs? Și vă rog să-mi spuneți de ce este depășită? Este cea mai nouă, construită special pentru lotul olimpic feminin

Carmencita Constantin: "Dar nu am spus că e depășită, am spus că nu e completă. Investițiile și dotările din această sală nu sunt finalizate nici în acest moment. Nu sunt terminate investițiile acolo".

Elisabeta Lipă: "Păi dacă nu sunt finalizate, de ce nu ați făcut toate eforturile ca să fie finalizate și sportivele să aibă o sală decentă de pregătire? Au și masă, au și casă, și școală, au tot".

Quarterly Report - Editia 4

Tripla campioană olimpică la gimnastică s-a retras și ratează JO 2024
Tripla campioană olimpică la gimnastică s-a retras și ratează JO 2024
Tripla medaliată cu aur la gimnastică la Jocurile Olimpice, Gabby Douglas, nu va participa la Campionatele SUA, care vor avea loc în perioada 30 mai - 2 iunie la Fort Worth, Texas, relatează...
Cursă fabuloasă pentru David Popovici. Românul l-a învins pe campionul mondial, cu un timp fantastic
Cursă fabuloasă pentru David Popovici. Românul l-a învins pe campionul mondial, cu un timp fantastic
Înotătorul român David Popovici (19 ani) participă în aceste zile la competiția Mare Nostrum de la Barcelona, unde a reușit în prima zi o performanță excepțională. David Popovici...
#Elisabeta Lipa, #Carmencita Constantin, #gimnastica, #jocurile olimpice, #lotul olimpic , #stiri din sport