Elisabeta Lipă, mesaj acid către ministrul Novak: ”Pe mine nu mă poate șterge”

Marti, 30 Mai 2023, ora 08:58
3299 citiri
Elisabeta Lipă, mesaj acid către ministrul Novak: ”Pe mine nu mă poate șterge”
Elisabeta Lipă

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat, luni, la întoarcerea în ţară a delegaţiei României de la Campionatele Europene de la Bled (Slovenia), că este fericită pentru cele 6 medalii (cinci de aur şi una de argint) şi că în timpul competiţiei a trecut de mai multe ori de la agonie la extaz.

"Sunt răguşită, dar fericită. Când nu voi fi răguşită, atunci să intraţi în panică. Am trăit cele mai frumoase momente la aceste Campionate Europene, am trecut de la agonie la extaz. Avem o echipă valoroasă, o echipă splendidă, o echipă disciplinată care ştie ce doreşte şi care vâsleşte în acelaşi sens. Le mulţumesc tuturor, atât celor medaliaţi, cât şi celor care nu au urcat pe podium. Pentru că la aceste Europene bătălia a fost atât de mare încât acum erai în finala mare, iar la următoarea lovitură treceai în finala a doua. Dar nu locul e important, pentru mine e important că ne-am bătut cu cei mai buni şi că acum avem liniştea necesară să ne pregătim pentru Mondialele din toamnă unde aceşti sportivi pot primi biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris", a spus preşedinta în cadrul unui eveniment organizat la Complexul Sportiv Naţional de la Snagov.

"Sunt mândră de aceşti sportivi pentru că marea majoritate dintre ei au dublat (n.r. - au participat la două probe), au tras câte patru curse în două zile, ceea ce nu e nici simplu şi nici uşor. Cred că nimeni n-ar putea să facă acest lucru. Aşa că acum ştiu că îşi doresc o mică vacanţă, pentru că stresul a fost foarte mare, muncă nu mai spun", a adăugat Lipă.

Întrebată dacă a fost deranjată de faptul că ministrul Sportului, Eduard Novak, nu a sunat-o să o felicite pentru medaliile obţinute de canotorii români la Campionatele Europene, Lipă a răspuns: "Părinţii mei m-au învăţat că dacă vreau să primesc respect, atunci trebuie să respect la rândul meu. Domnul ministru trebuie să înţeleagă că pe mine nu mă poate şterge din istoria sportului românesc sub nicio formă. Dacă mă sună e foarte bine, dacă nu, nu e nicio problemă. Aceste performanţe noi nu le facem pentru domnul ministru, pentru cabinetul dânsului, ci pentru noi în primul rând, pentru poporul român care ne susţine. Deci domnule ministru, asta e situaţia, aşteptăm diplomele".

România încheiat Campionatele Europene de la Bled (Slovenia) cu cinci medalii de aur şi una de argint.

Medaliile de aur au fost obţinute în la patru rame feminin (Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş), schif simplu categorie uşoară (Ionela Cozmiuc), dublu rame feminin (Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel), dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi 8+1 feminin (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria-Ştefania Petreanu), în timp ce argintul a fost câştigat la 8+1 masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Vasile Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu).

România, care a aliniat 11 echipaje la Europenele din Slovenia, s-a clasat pe locul secund în clasamentul pe medalii, după Marea Britanie (5-3-2). Olanda a ocupat locul al treilea (2-5-4).

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Elisabeta Lipa, #Eduard Novak, #ministru , #stiri din sport