Elisabeta Lipa, criticata dupa ce a spus ca le-a dat tuturor "peste nas si peste gura" pentru performanta

Vineri, 12 August 2016, ora 18:41
5645 citiri
Elisabeta Lipa, criticata dupa ce a spus ca le-a dat tuturor "peste nas si peste gura" pentru performanta

Secretarul general al Federatiei Romane de Taekwondo WTF, Gheorghe Grigorescu, o critica pe Elisabeta Lipa, ministrul Tineretului si Sportului, dupa ce aceasta a spus ca "le-am dat tuturor si pe nas si pe gura pentru a face performanta".

Intr-un drept la replica remis Ziare.com, Grigorescu a criticat faptul ca disciplina sportiva pe care o reprezinta nu a fost suficient sustinuta pentru a participa in calificarile pentru Jocurile Olimpice.

"In aceste zile intreaga tara sta cu ochii pe reprezentantii sportului romanesc la Jocurile Olimpice de la Rio, iar rezultatele inregistrate pana acum au determinat sa apara si primele modele de disociere a celor care coordoneaza activitatea sportiva in frunte cu doamna ministru de resort chestor Elisabeta Lipa care intr-un moment de mare cumpana afirma, conform in cele aparute in retelele de stiri, ca domnia sa 'le-a dat tuturor si pe nas si pe gura pentru a face performanta olimpica, pentru ca acesta este momentul de bilant'.

Ceea ce este fals, evitandu-se raspunderea functionarilor publici cat si a celor care au fost adusi sa militarizeze institutia de cultura fizica prin abuz de forta", noteaza secretarul general al Federatiei Romane de Taekwondo WTF.

Acesta sustine ca aceasta disciplina olimpica WTF a avut posibilitatea de a obtine calificari directe pentru Jocurile de la Rio, dar nu a primit finantare pentru a participa la competitiile de calificare din ultimii trei ani.

In plus, sustine Grigorescu, sportivilor romani care au obtinut rezultate la competitiile europene Under 21 "nici pana in prezent nu li s-au acordat meritele ce le aveau pentru performantele obtinute deoarece functionarii pe care ii pastoriti au avut satisfactia ca sa gaseasca niste pricine la un document care trebuia doar confirmat de acestia".

In continuare, reprezentantul federatiei de taekwondo acuza "managementul defectuos si netransparent prin care au fost repartizate sumele catre federatiile sportive", iar despre Lipa sustine ca este "fie dezinformata fie necunoscatoare a problemelor reale ale sportului romanesc, in conditiile in care federatia noastra, cu statut olimpic, a fost finantata in ultimele trei cicluri olimpice sub nivelul federatiilor neolimpice".

Grigorescu mai acuza si ca desi un eveniment ce va avea loc in luna septembrie - Campionatul European de Taekwondo WTF Cadeti editia a VII-a - trebuia sa primeasca finantare, a fost anuntat in urma cu putin timp ca va primi doar "18% din suma minim necesara desfasurarii in conditii de minim standard in domeniu va fi alocata".

"Aratam conducerii Ministerului Tineretului si Sportului ca federatia noastra nu detine sumele diferenta pentru organizarea acestei competitii. (...) In aceasta situatie va rugam, doamna ministru, sa punctualizati si sa-i prezentati pe cei care au primit 'pe nas si pe gura'", adauga acesta.

F.N.

Citeste si:
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...