Ministrul Elisabeta Lipa a rabufnit: Iata de ce sportul romanesc a ajuns unde a ajuns!

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 14:56
7743 citiri
Ministrul Elisabeta Lipa a rabufnit: Iata de ce sportul romanesc a ajuns unde a ajuns!
Foto: Facebook/ Elisabeta Lipa

Ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, este de parere ca sportul romanesc este in declin din cauza celor din lumea sportului si ca viitorul presedinte al COSR trebuie sa prezinte proiecte care sa inceapa din a doua zi de la instalarea sa in functie.

Elisabeta Lipa, care a candidat fara succes la alegerile din mai 2014 pentru presedintia Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a declarat ca noul presedinte COSR si toata lumea sportului trebuie sa puna umarul la redresarea situatiei si la crearea de programe pentru viitoarele olimpiade.

"Nu este suficient sa ocupi doar acea pozitie, ci sa si faci ceva pentru sportul romanesc. Rezultatele sunt cum sunt, olimpiada viitoare bate la usa. Cum plecam la drum, in acelasi fel cum am terminat aceasta editie de JO? Daca continuam acelasi traseu, cu siguranta ca Tokio nu va mai fi nici jumatate din ce a fost Rio.

Este o functie frumoasa, onoranta, dar asa cum am spus sportul romanesc are nevoie de reforma si COSR chiar poate avea un cuvant greu de spus, alaturi de MTS, si aducand programe de dezvoltare serioase pentru urmatoarele cicluri olimpice, nu doar pentru 2020.

Eu ce am reusit la MTS este crearea unor centre nationale de juniori mici, care sa fie pepiniere pentru centrele olimpice de juniori si tineret, sa avem continuitate pentru ca ruptura este foarte mare, nu avem baza de selectie", a declarat Lipa, invitata la festivitatea MApN de premiere a sportivilor stelisti medaliati la Jocurile Olimpice 2016.

Ministrul a confirmat inca o data ca nu va participa la alegerile pentru COSR si a evitat sa dea un indiciu despre omul cel mai indicat sa conduca forul olimpic national: "Am spus, o spun si voi spune: nu voi candida la presedintia COSR".

"Imi este greu sa spun cine este omul potrivit. Nu as vrea sa dau idei si subiecte de presa, dar stiu foarte bine ca acele persoane care se vor hotari sa candideze pentru acea functie trebuie sa vina cu niste programe foarte bine structurate si intelese. Cu programe ce ar trebui sa inceapa de a doua zi dupa ce se ocupa acest post.

Iar acea persoana care va veni trebuie sa spuna ce face de a doua zi, pentru ca sportivii nostri care au cucerit medalii la aceasta editie de JO si cei care nu au cucerit medalii nu au nicio vina si nu ar trebui sa suporte toata nemultumirea asta a noastra, pentru ca sportul a ajuns unde a ajuns numai din cauza oamenilor din sport care l-au adus in situatia asta", a mai precizat fosta mare campioana olimpica.

La Jocurile Olimpice de la Rio, Romania a ocupat pozitia a 47-a, avand doar o mealie de aur, una de argint si trei de bronz.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Elisabeta Lipa sportul romanesc, #Lipa Olimpiada 2020, #situatie sportul romanesc, #Elisabeta Lipa olimpiada romani , #ministrul Tineretului si Sportului