Printul Charles, despre tinerii britanici care lupta alaturi de Statul Islamic

Autor: Ana Ilie
Luni, 09 Februarie 2015, ora 23:47
5045 citiri
Printul Charles, despre tinerii britanici care lupta alaturi de Statul Islamic
Foto: Biography

Printul Charles al Marii Britanii si-a exprimat ingrijorarea fata de numarul de tineri radicalizati si s-a intrebat de ce valorile britanice nu sunt adoptate de copiii care cresc si sunt scoliti in Regatul Unit.

Charles a dat vina, partial, pentru numarul tot mai mare de persoane care se alatura organizatiilor extremiste, pe atractia reprezentata de pericol si aventura, insa a precizat ca "partea infricosatoare" este rolul Internetului in radicalizarea acestora, scrie The Guardian.

Marea Britanie, ingrijorata: Cinci britanici se alatura in fiecare saptamana Statului Islamic

Charles a facut afirmatiile intr-un interviu acordat inainte sa inceapa, duminica, un turneu de sase zile in Orientul Mijlociu. Charles se intalneste cu regele Abdullah al Iordaniei, in contextul in care aceasta tara a promis ca va intensifica eforturile militare impotriva gruparii extremiste Statul Islamic, dupa ce un pilot al sau a fost ars de viu de militanti.

De ce a fost ars de viu ostaticul Statului Islamic?

Duminica dimineata, Charles a vizitat tabara de refugiati Za'atari, de la granita cu Siria. Serviciile britanice de securitate se tem ca intre 400 si 600 de cetateni britanici lupta alaturi de Statul Islamic in Siria si Irak. Cel putin 30 dintre acestia au murit pana acum.

Intrebat in legatura cu radicalizarea in Marea Britanie, Charles a afirmat ca "bineinteles, aceasta este una dintre cele mai mari temeri, cred, si amploarea cu care se intampla e partea alarmanta".

"Si in special intr-o tara ca a noastra, stiti, valorile pe care le respectam. Te-ai gandi ca oamenii care au venit aici, s-au nascut aici, merg la scoala aici, vor respecta aceste valori", a continuat mostenitorul tronului britanic.

"Partea infricosatoare este ca oamenii pot fi atat de radicalizati, fie prin contact cu altcineva, fie prin Internet... Pot sa inteleg, intr-o oarecare masura, ca unele aspecte ale radicalizarii tin de cautarea aventurii si pericolului la o anumita varsta", a mai spus acesta.

Portretul robot al jihadistului britanic: Nascut in UK, bogat si deprimat

Charles s-a aratat ingrijorat si pentru bisericile din Orientul Mijlociu si si-a exprimat temerea ca, in curand, vor mai ramane prea putini crestini in regiune.

"Este o situatie agonizanta, dar presupun ca trebuie sa ne amintim ca in intreaga lume au loc persecutii ingrozitoare. Cred ca secretul este sa muncim mai mult pentru a construi punti...in pofida piedicilor si in pofida descurajarii, sa incercam sa construim punti si sa aratam dreptate si bunatate oamenilor", a incheiat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#printul Charles radicalizare britanici, #print Charles britanici Stat Islamic , #Printul Charles