Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Printul Charles, intampinat cu mamaliga si muzica populara maghiara, in Covasna

Joi, 29 Mai 2014, ora 20:22
4254 citiri
Printul Charles, intampinat cu mamaliga si muzica populara maghiara, in Covasna
Foto: Antena 3/Arhiva

Printul Charles a petrecut, joi, aproape o ora in compania a aproape 50 de localnici din Valea Zalanului (Covasna), care in cinstea sa au organizat o petrecere intr-o livada, unde mostenitorul coroanei britanice a mancat mamaliga cu branza si a ascultat muzica populara maghiara.

Aproximativ 50 de sateni din Valea Zalanului au organizat, joi, o petrecere in cinstea Printului Charles, aflat de miercuri in localitate, unde are mai multe proprietati.

Mostenitorul coroanei britanice a fost intampinat la petrecere, organizata intr-o livada, de primarul comunei Malnas, Kasleder Jozsef, care i-a urat, in limba maghiara, "bun venit", spunand ca prezenta sa reprezinta o mare bucurie pentru toti localnicii din Valea Zalanului.

Doi copii din sat i-au dat Printului Charles o cutie cu jucarii fabricate la Sfantu Gheorghe, pe care sa le duca nepotului sau, in timp ce cateva femei i-au daruit un buchet de flori de camp.

"Printul vine aici ca acasa. Ii uram o viata lunga si insorita", a spus un localnic.

Intre timp, satenii au asezat pe mesele din livada bucate traditionale precum branza, carnati, salam din carne de mistret, slanina, placinta cu mere, kurtoskalacs, dulceata, siropuri naturale sau paine secuiasca cu cartofi.

De asemenea, satenii au gatit in fata mostenitorului coroanei britanice un gulas din carne de mistret.

Printul Charles a poposit pe rand, pret de cateva minute, la fiecare masa, timp in care a stat de vorba cu satenii si a gustat, printre altele, din mamaliga cu branza, dar si din mamaliga cu mac, intrebandu-i pe sateni daca contin oua si daca sunt gatite frecvent in zona.

De asemenea, Printul Charles s-a aratat interesat de tesaturile traditionale facute de femeile din sat, dar si de mobila de gradina realizata manual, tot de localnici.

La un moment dat, el a cerut lautarilor sa cante, acestia fiind acompaniati de femei si copii si cantand melodii traditionale maghiare.

Mostenitorul coroanei Marii Britanii s-a declarat incantat de muzica traditionala si a batut ritmul cu piciorul.

Totodata, Printul Charles a vrut sa ii cunoasca pe satenii aflati la petrecere, a dat mana cu ei si i-a intrebat despre vietile lor.

Dupa intalnire, Printul Charles s-a retras la locuinta sa din Valea Zalanului.

La plecare, mostenitorul coroanei Marii Britanii a fost intrebat de jurnalisti cum sunt vecinii lui si a raspuns: "Minunati".

Printul Charles va pleca din Romania sambata.

Printul Charles isi extinde locuinta de la Viscri

Mostenitorul coroanei Marii Britanii a ajuns in Romania marti dupa-amiaza, pe Aeroportul Targu Mures, cu un avion privat, fiind preluat de catre ofiteri ai Serviciului de Protectie si Paza. Printul Charles a petrecut cateva ore in satul brasovean Viscri, mergand la locuinta pe care o are in localitate si discutand cu un arhitect despre lucrari la aceasta, intrucat intentioneaza sa o extinda.

Din Viscri, Printul Charles a mers in localitatea covasneana Miclosoara, din zona Baraolt, unde a innoptat la resedinta familiei contelui Kalnoky Tibor.

Miercuri, Printul Marii Britanii s-a intors in judetul Brasov, unde a vizitat Biserica Neagra, el spunandu-le jurnalistilor ca se simte foarte bine la Brasov. La iesirea din biserica, Printul Charles a fost aplaudat de catre brasovenii si turistii care se aflau in zona.

Miercuri seara, Printul Charles a ajuns in Valea Zalanului din Covasna, unde are mai multe proprietati, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, care a fost complet renovata.

Printul Charles a fost in Transilvania de mai multe ori in ultimii ani, in vizite private in judetele Mures, Covasna, Harghita si Brasov.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Printul Charles Valea Zalanului, #Printul Charles maghiari , #Printul Charles