Printul Charles se va implica si in proiecte de mediu in Romania

Marti, 04 Iunie 2013, ora 07:40
1664 citiri
Printul Charles se va implica si in proiecte de mediu in Romania

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a avut luni o scurta intrevedere cu Printul Charles, aflat in vizita in Romania, si l-a invitat sa i se alature in viitoarele sale proiecte "verzi", mostenitorul coroanei Marii Britanii fiind de acord, au declarat oficiali din Ministerul Mediului.

Printul Charles a discutat cu Rovana Plumb in timpul vizitei pe care a facut-o la Muzeul Colectiilor de Arta din Bucuresti, dar si cu premierul Victor Ponta.

Printul Charles a ajuns din nou in Romania (Video)

Cunoscand faptul ca Printul de Wales militeaza de ani pentru agricultura ecologica, Plumb l-a invitat pe acesta sa i se alature in viitoarele sale demersuri si proiecte "verzi", menite sa promoveze totodata frumusetile si traditiile Romaniei, atat in interiorul, dar si in afara tarii, iar mostenitorul coroanei Marii Britanii a fost de acord, potrivit sursei citate.

In cadrul vizitei la Bucuresti, Printul Charles s-a intalnit si cu presedintele Traian Basescu, la Cotroceni.

Glumitele lui Basescu, la intalnirea cu printul Charles (Video)

Printul Charles a sosit in Romania in 30 mai, la Targu Mures. De acolo, a mers la Miclosoara, in Covasna, la domeniul contelui Kalnoky Tibor, unde a fost gazduit in noaptea de joi spre vineri. Mostenitorul coroanei Marii Britanii a mers apoi la Valea Zalanului, din comuna Malnas, judetul Covasna, unde a innoptat la una dintre proprietatile sale. Printul Charles are patru case in satul covasnean Valea Zalanului, ultima cumparata in primavara acestui an, potrivit primarului din comuna Malnas, Kasleder Jozsef.

Vineri, Printul Charles a vizitat localitatea mureseana Archita, discutand cu seful Consiliului Judetean Mures si cu personalitati medicale despre inventarierea si pastrarea patrimoniului transilvanean, respectiv despre infiintarea unei clinici in zona.

Printul Charles are patru case intr-un sat din Romania

De asemenea, Printul Charles s-a intalnit, duminica seara, in satul Valea Zalanului, cu autoritatile locale din judetul Covasna, cu care au discutat, printre altele, despre dezvoltarea zonei si despre produse locale.

Mostenitorul coroanei Marii Britanii a fost in Transilvania de mai multe ori, in ultimii ani, in vizite private, in judetele Mures, Covasna, Harghita si Brasov.

Precedenta vizita a Printului Charles in Romania a avut loc in iunie anul trecut, cand a mers in localitatile Apold, Daia si Saschiz. La Saschiz, mostenitorul coroanei britanice a mers la un punct de procesare legume - fructe, iar in localitatea Daia a vizitat o plantatie de flori a unei fundatii specializate in biodiversitate.

Citeste si:
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Premierul Ciucă invitat la inaugurarea gazoductului dintre Grecia și Bulgaria. ”Se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat”
Șeful guvernului de la București se află joi, 7 iulie, în vizită de lucru în Grecia, cu prilejul operaţionalizării interconectorului de gaze Grecia – Bulgaria. Conform programului...
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...