Scrisori secrete ale printului Charles publicate dupa o lupta in justitie de 10 ani: Ce contin "memoriile paianjenului negru"

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 21:17
5501 citiri
Scrisori secrete ale printului Charles publicate dupa o lupta in justitie de 10 ani: Ce contin "memoriile paianjenului negru"
Foto: Instagram/Clarence House

Mai multe de scrisori ale printului Charles, trimise membrilor Executivului de la Londra in perioada 2004-2005, au fost publicate in editia online a The Guardian. Cele 27 de epistole au fost numite "memoriile paianjenului negru", deoarece scrisul printului este greu lizibil.

Intr-una dintre scrisori, printul Charles il avertiza pe premierul de atunci, Tony Blair, ca Fortele Armate nu aveau "resursele necesare" pentru a-si duce la indeplinire sarcina din Irak, arata The Independent.

Dupa o lupta de 10 ani in justitie, The Guardian va publica "memoriile paianjenului negru"

"Achizitionarea unei nave noi pentru inlocuirea Lynx este intarziata si pusa sub semnul intrebarii din cauza unor presiuni semnificative puse asupra bugetului apararii", se arata in scrisoarea de patru pagini trimisa lui Tony Blair.

Printul Charles a adaugat ca se teme ca acesta ar fi doar un exemplu din ceea ce trebuie sa faca fara resursele necesare armata britanica intr-o zona cu foarte multe provocari.

O alta scrisoare adresata lui Tony Blair este inceputa de print printr-o gluma referitoare la faptul ca el isi noteaza opiniile in ciuda faptului ca pot fi dezvaluite in temeiul "Freedom of Information Act", legea care a si permis publicarea scrisorilor.

Intr-o scrisoare datata 24 februarie 2005 si trimisa lui Blair, Charles declara: "A fost o placere sa va vad din nou si, ca de obicei, m-am bucurat de posibilitatea de a discuta o serie de probleme".

Foto: The Telegraph

De asemenea, printul a corespondat cu doi secretari din invatamant, cu care a discutat despre alimentatia sanatoasa din scoli si despre dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice.

O alta scrisoare ii este adresata ministrului Mediului, Alimentatiei si Afacerilor Rurale, Elliot Morley, iar tema discutiei este pescuitul ilegal.

Printul de Wales i-a scris si fostului secretar de cultura Tessa Jowell, facand lobby pentru protejarea cladirilor de la Smithfield Market, care erau programate sa fie demolate.

Peter Spence, jurnalist la The Telegraph, a remarcat ca intr-o scrisoare Charles ii recomanda lui Tony Blair sa angajeze pe cineva pe un post in guvern.

O alta scrisoare trimisa ministrului pentru Irlanda de Nord, Paul Murphy, printul o incheie spunand "Scuza-ma ca te bat la cap cu atat de multe lucruri".

De asemenea, Charles le-a scris ministrilor invitandu-i la o conferinta despre arhitectura, in cadrul careia sa le expuna perspectiva sa asupra "aspectelor vitale" ale designului urban.

Este cunoscut faptul ca printul are o relatie buna cu ministrii de la toate partidele, iar scrisorile catre ei sunt despre probleme care chiar ii atrageau atentia.

Chiar si scrisul printului a fost analizat. Astfel, potrivit presedintelui Institutului Britanic de Grafologie, Adam Brand, Charles este o persoana creativa si iubitoare de culoare. Adam Brand a precizat ca printul este un "ganditor foarte logic" si ca are o "minte excelenta". Tot scrisul a indicat ca fiul reginei Elisabeta a II-a este sociabil, adaptabil si perspicace. Felul in care a notat litera "P", de la prim-ministru, arata ca este deschis la minte si empatic, iar faptul ca prima parte a "M-ului" de la ministru este mai mare indica faptul ca printul voia sa transmita ca ceea ce spune este foarte important.

"Daca era invers, indica faptul ca incerca sa impresioneze persoana careia i-a scris", a adaugat presedintele Institutului Britanic de Grafologie.

Scrisorile printului Charles au fost publicate de The Guardian dupa o lupta in instanta care a durat zece ani. Referitor la acest lucru printul s-a declarat "dezamagit" de faptul ca principiul confidentialitatii nu a fost mentinut.

Scrisorile printului Charles pot fi citite pe The Guardian.

Foto: The Guardian

Foto: The Guardian

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#printul Charles scrisori publicate, #The Guardian scrisori Charles, #scrisori Charles publicate ziare , #Printul Charles