A fost prezentat documentul cu consimtamantul reginei Elisabeta pentru casatoria printului Harry

Duminica, 13 Mai 2018, ora 19:20
3032 citiri
A fost prezentat documentul cu consimtamantul reginei Elisabeta pentru casatoria printului Harry
Foto: Facebook/ British Monarchy

Palatul Buckingham a prezentat, sambata, documentul care contine consimtamantul oficial al reginei Elisabeta a II-a pentru casatoria nepotului ei, printul Harry, cu actrita americana Meghan Markle, programata pentru data de 19 mai, informeaza AFP.

"Prin prezenta, ne declaram consimtamantul la un contract de casatorie intre preaiubitul nostru nepot Printul Henry Charles Albert David de Wales, KCVO, si Rachel Meghan Markle", scrie in documentul datat 14 martie 2018.

Documentul este semnat de regina cu numele ''Elizabeth R'', ''R'' fiind prescurtarea cuvantului in latina ''Regina''. Acronimul KCVO se refera la printul Harry, care a fost facut cavaler al Royal Victorian Order.

Redactat de catre cabinetul reginei si realizat de artisti alesi special pentru aceasta sarcina, documentul este scris de mana pe pergament, un material utilizat ''doar pentru documentele foarte importante'', precizeaza Palatul Buckingham. Consimtamantul va fi inmanat lui Meghan si lui Harry la scurt timp dupa ceremonia de casatorie.

Pergamentul este ornat cu numeroase simboluri heraldice, printre care cele ale monarhiei britanice si ale printului Harry.

In stanga, apare un dragon rosu, simbolul Tarii Galilor, precum si emblemele florale ale Regatului Unit: un trandafir, un ciulin si un trifoi. Desenul include de asemenea, trei scoici de culoare rosie care reprezinta blazonul familiei Spencer, familia mamei printului Harry, printesa Diana.

Desenul din dreapta o reprezinta pe Markle si contine un trandafir, unul dintre simbolurile florale ale Statelor Unite, avand de-o parte si de cealalta cate doi maci galbeni, care desemneaza California, statul unde s-a nascut actrita.

Actul poarta pecetea din ceara a Marele Sigiliu al Regatului Unit, care este utilizata doar pe documentele de cea mai mare importanta.

Potrivit unei legi care a intrat in vigoare in 2015, doar o persoana care figureaza printre primele sase in ordinea succesiunii la tronul britanic trebuie sa obtina consimtamantul reginei inainte de a se casatori.

Printul Harry, in varsta de 33 de ani, este al saselea in ordinea succesiunii dupa tatal sau, printul Charles, fratele sau, printul William si copiii acestuia, George, 4 ani, Charlotte, 3 ani, si Louis, nascut la 23 aprilie 2018.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Eliesabeta a II a Harry, #Regina Marii Britanii Harry, #regina Marii Britanii casatoria Harry , #Printul Harry