Familia regala britanica, finantata de un oligarh rus

Luni, 14 Mai 2012, ora 20:55
4204 citiri
Familia regala britanica, finantata de un oligarh rus
Foto: Moscow Times

Varul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, printul Michael, a primit sute de mii de dolari, reprezentand asistenta financiara, din partea autoexilatului magnat rus, Boris Berezovski, timp de mai multi ani.

Ambele parti au insistat ca platile care au totalizat peste jumatate de milion de dolari "au fost efectuate in mod corespunzator" si in privat intre cei doi barbati, despre care se spune ca sunt buni prieteni, informeaza Washington Post.

Berezovski este un fost oligarh rus cu influenta, care a cerut azil in Marea Britanie, dupa o disputa cu presedintele Vladimir Putin. Avocatul magantului rus, Mark Hastings, a declarat ca Berezovski nu a cautat si nici nu a obtinut vreun beneficiu din prietenia cu membrul casei regale britanice.

Declaratiile vin dupa ce publicatia britanica The Sunday Times a prezentat faptul ca magnatul rus a trimis bani printului prin intermediul unor companii offshore, de 56 de ori intre anii 2002 si 2008.

Purtatorul de cuvant al printului a tinut sa precizeze ca srijinul financiar a fost unul privat si este incheiat in prezent. El a confirmat faptul ca platile au fost efectuate corespunzator si ca au fost achitate toate taxele, fara a mentiona pentru ce au fost folosite fondurile sau de ce era nevoie de ele.

Printul Michael este var primar cu regina, tatal sau fiind fratele mai mic al regelui George al VI-lea, tatal reginei. Totodata, el este inrudit si cu tarul Nicolae al II-lea si vorbeste fluent rusa, nefiind insa in linia de succesiune la tronul britanic.

In plus, potrivit Palatului Buckingham, printul Michael nu primeste bani publici, iar in 2002 regina a cazut de acord sa-i plateasca chiria la Palatul Kensington, printul fiind in pericol de a fi evacuat din casa, alaturi de sotia sa.

Magnatul Boris Berezovski este implicat, de asemenea, si intr-o lupta legala costisitoare, in Marea Britanie, cu colegul sau oligarh rus si patron al clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici.

Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#familia regala britanica bani oligarh, #oligarh rus finantare print Michael, #familia britanica legaturi oligarh , #regina Marea Britanie