Jubileul de diamant al Reginei Elisabeta a II-a - Parada grandioasa pe Tamisa (Galerie foto)

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 20:35
5648 citiri
Jubileul de diamant al Reginei Elisabeta a II-a - Parada grandioasa pe Tamisa (Galerie foto)
Foto: The Telegraph/ Daily Mail/ BBC

Marea Britanie este in plina sarbatoare in aceste zile. Jubileul de Diamant, suita de evenimente care omagiaza 60 de ani de cand regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron, se desfasoara in aceasta saptamana.

Principalele evenimente au inceput de sambata, cu traditionala cursa de cai de la Epsom. Cele mai stralucitoare evenimente ale intregului an aniversar au loc insa duminica, pe Tamisa, unde a inceput procesiunea navala, noteaza The Telegraph.

Jubileul de Diamant: Elisabeta a II-a, omagiata de tot regatul (Video)

O flotila de 1.000 de vase, cu regina Elisabeta a II-a asezata in Barja Regala, inconjurata de familia sa, a fost cel mai grozav spectacol pe care l-a vazut vreodata Londra, crede organizatorul evenimentului, care a precizat ca un milion de britanici si turisti sunt asteptati pe malurile Tamisei.

Ziare.com v-a prezentat desfasurarea evenimentelor din Marea Britanie:

19:31: The Telegraph noteaza ca ploaia a reinceput dupa retragerea familiei regale. Spectatorii incep sa se risipeasca.

19:28: Parada este aproape de final. Organizatorii spun ca va intra in Cartea Recordurilor pentru cea mai mai parada de ambarcatiuni.

19:20: 369 de oameni au avut nevoie de ingrijiri medicale, iar 64 de oameni au ajuns la spital, pe parcursul evenimentului.

18:44: Premierul David Cameron a oferit inghetata unor copii, in fata resedintei sale din Downing Street.

18:12: Puntile de pe Tower Bridge incep sa se ridice. Potrivit The Guardian, acestea se vor ridica la 45 de grade pentru ambarcatiuni, in timp, pentru Barja Regala, se vor ridica la 90 de grade.

18:12: Un nou grup de protestari a aparut pe cheile Tamisei. Manifestantii au pancarte pe care scrie "Jos monarhia".

17:49: In ciuda vantului puternic si a ploi, milioane de oameni admira parada, de pe podul Blackfriars.

17:40: The Telegraph a descoperit de unde s-a inspirat Kate Middleton in alegerea rochiei. Ea poarta o rochie pe care au purtat-o si Tulisa, membra a juriului X Factor, dar si Kim Kardashian. Diferenta este ca Ducesa de Cambridge are o rochie cu manceci, pentru ca nu ar fi fost adecvat sa se prezinte cu bratele goale.

17:31: Peste 5.500 de politisti si 7.000 de voluntari asigura ordinea publica. Milioane de oameni urmaresc, de pe marginea Tamisei, spectatacolul.

17:25: Printre cei prezenti la parada se afla si printul Radu si principesa Margareta.

17:11: Tinuta reginei este creata de designerul ei oficial, Angela Kelly, relateaza BBC.

16:46: Parada a inceput. Caiacele, gondolele, vaporasele si balenierele vor parcurge aproximativ 11 kilometri pe Tamisa. Procesiunea este impartita in zece parti si peste 30.000 de oameni obisnuiti s-au alaturat ei, in barci de pasageri.

16:38: In toata Londra bat clopotele de jubileu, care indica faptul ca parada poate incepe.

16:30: Regina porneste spre barja ei.

16:30: Ducesa de Cambridge, sotul sau, printul William si printul Harry au ajuns pe cheiul Tamisei, potrivit Daily Mail. Kate s-a oprit sa salute multimea.

16:01: Printre ambarcatiunile care vor naviga duminica pe Tamisa se afla si cateva vase care au participat la operatiunile de retragere a soldatilor britanici de pe coasta franceza de dupa invadarea Frantei de catre Germania din 1940.

15:47: Evenimentul nu a fost lipsit de incidente: In jur de 50 de republicani au scandat "nu vrem jubileu, vrem doar democratie". Oamenii i-au huiduit cateva secunde pe protestatari, dupa care i-au ignorat, bucurandu-se de spectacol.

Elisabeta a urcat pe tron la 25 de ani si astazi, la 86 de ani, este mai respectata ca oricand. Regina a devenit un simbol al istoriei, neimaintalnit de la regina Victoria incoace, stra-stra-strabunica Elisabetei, singurul monarh britanic ce si-a mai sarbatorit Jubileul de Diamant.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#regina Marea Britanie jubileu, #parada jubileu Diaman, #Elisabeta Regina parada Tamisa , #regina Marea Britanie