Regina Elisabeta a II-a aniverseaza 60 de ani de domnie

Sambata, 01 Iunie 2013, ora 22:33
1871 citiri
Regina Elisabeta a II-a aniverseaza 60 de ani de domnie
Foto: AFP

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii marcheaza, duminica, 60 de ani de la incoronare. Printre evenimentele organizate cu acest prilej se numara si intoarcerea acesteia la Manastirea Westminster, unde a fost incoronata cand avea 27 de ani.

Regina, in varsta de 87 de ani, s-a urcat pe tron pe 6 februarie 1952, dupa moartea tatalui sau, regele George al VI-lea, insa a fost incoronata 16 luni mai tarziu pentru a oferi natiuni suficient timp sa-l deplanga pe acesta, potrivit enca.com.

De ce regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu va abdica niciodata

Aniversarea reginei va avea loc marti, in Londra, data la care coroana a fost asezata pe capul acesteia. Evenimentul va avea un registru mult mai sobru decat jubileul de diamant de anul trecut.

Atentia se indreapta acum spre nasterea copilului Printului William si al lui Catherine, care se asteapta sa aiba loc in iulie. Acesta va fi al treilea succesor la tron, indeferent daca va fi fata sau baiat. El va fi incoronat tot in Manastirea Westminster, ceremonia incluzand fanfare si petreceri in gradina.

Un biograf al familiei regala a scris, in cartea sa, ca sistemul guvernamental nu a functionat niciodata mai bine in Marea Britanie decat cand a fost sub conducerea Reginei Elisabeta a II-a.

Aceasta a rostit juramintele solemne la Manastirea Westminster pe 2 iunie 1953. A fost pentru prima data cand o incoronare a fost televizata, ceremonia fiind urmarita de peste 20 de milioane de britanici, in timp ce 11 milioane au ascultat-o la radio.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#regina Elisabeta II domnie, #regina Elisabeta 60 ani domnie, #regina Elisabeta incoronare, #regina Elisabeta ceremonie , #regina Marea Britanie