Regina Marii Britanii face economii pe timp de criza

Sambata, 13 Decembrie 2008, ora 12:28
2966 citiri
Regina Marii Britanii face economii pe timp de criza

Intotdeauna preocupata de problemele supusilor sai, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii si-a redus cheltuielile din cauza crizei economice si i-a sfatuit pe ceilalti membri ai familiei regale sa-i urmeze exemplul.

Regina i-a avertizat pe nepotii sai, printii William si Harry, ca tara traverseaza o "perioada dificila" si ca orice etalare ostentativa a bogatiei ar fi nepotrivita, relateaza AFP.

Alarmati de recesiunea care se instaleaza in tara, britanicii nu sunt dispusi sa vada familia regala aruncand banii pe fereastra.

Regina "incearca sa impartaseasca starea de spirit a natiunii, oricare ar fi aceasta", constata Nicholas Davies, autorul mai multor carti despre monarhie.

Cu o avere de 320 de milioane de lire sterline (375 de milioane de euro), potrivit clasamentului pentru anul 2008 al celor mai bogati oameni din Marea Britanie, realizat de revista Sunday Times, regina in varsta de 82 de ani are reputatia unui om econom.

"Nu este o persoana extravaganta, niciodata nu a fost", considera Davies.

Desi nu toti nepotii si copiii se conformeaza regimului de austeritate al cuplului regal, fiica Elisabetei a II-a, printesa Anne, a purtat in aceasta vara, la nunta unui membru al familiei sale, aceeasi rochie pe care a purtat-o in 1981 la casatoria printului Charles cu Diana.

Regina insasi a fost afectata de criza economica. Fosta sa casa de moda Hardy Amies si compania Royal Worcester and Spode, de unde achizitiona portelanuri si faianta, au dat faliment de curand.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#regina Marii Britanii, #criza financiara, #economisirea banilor , #regina Marea Britanie
Comentarii