Scotia refuza sa-i mai dea bani reginei Elisabeta a II-a

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 16:47
4814 citiri
Scotia refuza sa-i mai dea bani reginei Elisabeta a II-a
Foto: Monarhia Britanica

Regina Marii Britanii ar putea ramane fara doua milioane de lire sterline pe an, pentru ca Guvernul Scotiei refuza sa ii mai dea bani, potrivit unor surse din Parlamentul din Edinburgh.

Demnitari de rang inalt din Scotia au declarat, sub protectia anonimatului, pentru publicatii britanice precum The Guardian, The Telegraph, The Times sau Daily Mail ca Guvernul scotian, condus de Nicola Sturgeon, are in plan gestioneze pe cont propriu profiturile Crown Estate Scotia, care sunt acum administrate de catre acest organism, potrivit Business Insider.

Regina Marii Britanii a ajuns la fundul sacului din cauza consilierilor

Crown Estate este o companie detinuta de statul britanic, care administreaza un amplu portofoliu de diverse proprietati din Regatul Unit ale reginei, colaborand cu guverne, oameni de afaceri si comunitati, pentru beneficii comune. Profiturile ajung in Trezoreria Regatului Unit, iar o parte din fonduri sunt alocate reginei.

Daily Mail a scris, fara sa citeze nicio sursa, ca "de la 1 aprilie anul viitor, Guvernul scotian condus de SNP (Partidul Nationalist Scotian) a ales sa gestioneze singur banii" obtinuti din profit. De asemenea, o sursa a declarat pentru The Guardian ca noua conducere a decis ca Scotia sa nu mai ofere banii din Crown Estate reginei Elisabeta a II-a.

The Guardian a mai relatat ca, aparent, Parlamentul din Edinburgh intentioneaza sa pastreze profiturile inregistrate la Crown Estate in Scotia si sa le foloseasca in aceasta tara, ceea ce ar reduce fondurile cu care este finantata Casa Regala.

Regina Angliei vrea mai multi bani de la buget

Initial, Scotia a fost de acord sa contribuie la cheltuielile monarhiei, dupa ce va prelua administrarea proprietatilor din Crown Estate, insa Nicola Sturgeon, liderul SNP, ar fi spus ca nu este de acord cu acest lucru.

De asemenea, o alta sursa oficiala a declarat pentru The Telegraph ca Scotia nu va mai oferi bani din Crown Estate reginei, spunand ca celelalte tari ale Regatului Unit ar trebuie sa gaseasca o modalitate sa acopere suma.

"In momentul de fata nu exista un mecanism pentru a compensa. Ar fi bine ca proportia sa fie crescuta de catre restul Regatului Unit", a spus aceasta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Scotia bani regina, #Scotia refuza bani regina , #regina Marea Britanie
Comentarii