Scotia refuza sa-i mai dea bani reginei Elisabeta a II-a

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 16:47
4696 citiri
Scotia refuza sa-i mai dea bani reginei Elisabeta a II-a
Foto: Monarhia Britanica

Regina Marii Britanii ar putea ramane fara doua milioane de lire sterline pe an, pentru ca Guvernul Scotiei refuza sa ii mai dea bani, potrivit unor surse din Parlamentul din Edinburgh.

Demnitari de rang inalt din Scotia au declarat, sub protectia anonimatului, pentru publicatii britanice precum The Guardian, The Telegraph, The Times sau Daily Mail ca Guvernul scotian, condus de Nicola Sturgeon, are in plan gestioneze pe cont propriu profiturile Crown Estate Scotia, care sunt acum administrate de catre acest organism, potrivit Business Insider.

Regina Marii Britanii a ajuns la fundul sacului din cauza consilierilor

Crown Estate este o companie detinuta de statul britanic, care administreaza un amplu portofoliu de diverse proprietati din Regatul Unit ale reginei, colaborand cu guverne, oameni de afaceri si comunitati, pentru beneficii comune. Profiturile ajung in Trezoreria Regatului Unit, iar o parte din fonduri sunt alocate reginei.

Daily Mail a scris, fara sa citeze nicio sursa, ca "de la 1 aprilie anul viitor, Guvernul scotian condus de SNP (Partidul Nationalist Scotian) a ales sa gestioneze singur banii" obtinuti din profit. De asemenea, o sursa a declarat pentru The Guardian ca noua conducere a decis ca Scotia sa nu mai ofere banii din Crown Estate reginei Elisabeta a II-a.

The Guardian a mai relatat ca, aparent, Parlamentul din Edinburgh intentioneaza sa pastreze profiturile inregistrate la Crown Estate in Scotia si sa le foloseasca in aceasta tara, ceea ce ar reduce fondurile cu care este finantata Casa Regala.

Regina Angliei vrea mai multi bani de la buget

Initial, Scotia a fost de acord sa contribuie la cheltuielile monarhiei, dupa ce va prelua administrarea proprietatilor din Crown Estate, insa Nicola Sturgeon, liderul SNP, ar fi spus ca nu este de acord cu acest lucru.

De asemenea, o alta sursa oficiala a declarat pentru The Telegraph ca Scotia nu va mai oferi bani din Crown Estate reginei, spunand ca celelalte tari ale Regatului Unit ar trebuie sa gaseasca o modalitate sa acopere suma.

"In momentul de fata nu exista un mecanism pentru a compensa. Ar fi bine ca proportia sa fie crescuta de catre restul Regatului Unit", a spus aceasta.

Citește și:
George Simion își caută manifestanții la mitingul organizat în Piața Universității. Acuzațiile aduse de liderul AUR VIDEO
George Simion își caută manifestanții la mitingul organizat în Piața Universității. Acuzațiile aduse de liderul AUR VIDEO
Manifestanţii au început să se adune duminică, 2 octombrie, în Piaţa Universităţii, la mitingul de protest organizat de AUR. George Simion a anunţat că nu va rosti niciun discurs și...
Replica primită de Victor Ponta, după reproșuri legate de Roșia Montană. ”Tăurile sunt pline cu apă, nu contaminate, ca în cazul proiectului minier”
Replica primită de Victor Ponta, după reproșuri legate de Roșia Montană. ”Tăurile sunt pline cu apă, nu contaminate, ca în cazul proiectului minier”
Fostul premier Victor Ponta spune că cei care au protestat la Roșia Montană "nu i-a mai durut nici în cot de viaţa" oamenilor şi de faptul că "lacurile contaminate în urmă cu zeci de ani...
Comentarii