Scotia refuza sa-i mai dea bani reginei Elisabeta a II-a

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 16:47
4814 citiri
Scotia refuza sa-i mai dea bani reginei Elisabeta a II-a
Foto: Monarhia Britanica

Regina Marii Britanii ar putea ramane fara doua milioane de lire sterline pe an, pentru ca Guvernul Scotiei refuza sa ii mai dea bani, potrivit unor surse din Parlamentul din Edinburgh.

Demnitari de rang inalt din Scotia au declarat, sub protectia anonimatului, pentru publicatii britanice precum The Guardian, The Telegraph, The Times sau Daily Mail ca Guvernul scotian, condus de Nicola Sturgeon, are in plan gestioneze pe cont propriu profiturile Crown Estate Scotia, care sunt acum administrate de catre acest organism, potrivit Business Insider.

Regina Marii Britanii a ajuns la fundul sacului din cauza consilierilor

Crown Estate este o companie detinuta de statul britanic, care administreaza un amplu portofoliu de diverse proprietati din Regatul Unit ale reginei, colaborand cu guverne, oameni de afaceri si comunitati, pentru beneficii comune. Profiturile ajung in Trezoreria Regatului Unit, iar o parte din fonduri sunt alocate reginei.

Daily Mail a scris, fara sa citeze nicio sursa, ca "de la 1 aprilie anul viitor, Guvernul scotian condus de SNP (Partidul Nationalist Scotian) a ales sa gestioneze singur banii" obtinuti din profit. De asemenea, o sursa a declarat pentru The Guardian ca noua conducere a decis ca Scotia sa nu mai ofere banii din Crown Estate reginei Elisabeta a II-a.

The Guardian a mai relatat ca, aparent, Parlamentul din Edinburgh intentioneaza sa pastreze profiturile inregistrate la Crown Estate in Scotia si sa le foloseasca in aceasta tara, ceea ce ar reduce fondurile cu care este finantata Casa Regala.

Regina Angliei vrea mai multi bani de la buget

Initial, Scotia a fost de acord sa contribuie la cheltuielile monarhiei, dupa ce va prelua administrarea proprietatilor din Crown Estate, insa Nicola Sturgeon, liderul SNP, ar fi spus ca nu este de acord cu acest lucru.

De asemenea, o alta sursa oficiala a declarat pentru The Telegraph ca Scotia nu va mai oferi bani din Crown Estate reginei, spunand ca celelalte tari ale Regatului Unit ar trebuie sa gaseasca o modalitate sa acopere suma.

"In momentul de fata nu exista un mecanism pentru a compensa. Ar fi bine ca proportia sa fie crescuta de catre restul Regatului Unit", a spus aceasta.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”A avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”A avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării şi candidat PSD la alegerile europarlamentare, susţine că preşedintele Klaus Iohannis a avut în spate mai mulţi lideri europeni atunci când şi-a...
#Scotia bani regina, #Scotia refuza bani regina , #regina Marea Britanie
Comentarii