Elizabeth Taylor a murit

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 23 Martie 2011, ora 15:18
25323 citiri
Elizabeth Taylor a murit

Actrita Elizabeth Taylor a murit, miercuri, la varsta de 79 de ani, ea suferind de numeroase probleme de sanatate in ultimii ani.

Purtatorul ei de cuvant a anuntat ca vedeta a murit la Spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles, informeaza CNN.

"A murit inconjurata de copiii ei: Michael Wilding, Christopher Wilding, Liza Todd si Maria Burton", a precizat purtatorul de cuvant al vedetei. In acelasi comunicat de presa, Michael Wilding, in varsta de 58 de ani, i-a adus un ultim omagiu mamei sale:

"Mama mea era o femeie extraordinara care si-a trait pe deplin viata, cu mare pasiune, umor si dragoste. Desi pierderea ei este devastatoare pentru noi, cei care am iubit-o atat de mult, vom fi intotdeauna inspirati de contributia ei indelungata la lumea noastra. Opera ei remarcabila in cinematografie, succesul ei continuu in afaceri, si curajoasa si neobosita implicare in lupta impotriva HIV/AIDS, toate acestea ne fac incredibil de mandri pentru tot ceea ce a realizat. Stim, pur si simplu, ca lumea este un loc mai bun pentru ca mama a trait in ea. Mostenirea ei nu se va stinge, spiritul ei va fi mereu cu noi, si dragostea ei va trai vesnic in inimile noastre".

Familia va organiza o inmormantare discreta la sfarsitul acestei saptamani. In loc de flori, familia roaga pe cei doritori sa faca donatii Fundatiei Elizabeth Taylor AIDS. Cei care vor sa transmita un mesaj pot face asta prin intermediul paginii de Facebook a vedetei.

O viata incununata de succes, insa chinuita de multe boli

Elizabeth Taylor se afla de cinci ani intr-un scaun cu rotile, din cauza durerilor de spate, si din 2004 suferea de probleme cu inima, o afectiune care a obligat-o sa petreaca mult timp prin spitale. In plus, actrita a avut nevoie de trei operatii la sold, a avut o tumoare pe creier, cancer de piele si pneumonie.

Liz Taylor, cum mai era cunoscuta, a castigat doua premii Oscar, pentru peliculele "Butterfield 8", in 1960, si pentru "Cine se teme de Virginia Woolf?", in 1966. Si-a facut debutul in cinematografie la varsta de noua ani.

Elizabeth Taylor in filmul "Cine se teme de Virginia Woolf?"

In afara de prestatia actoriceasca, Taylor era cunoscuta pentru frumusetea ei, pentru fragilitatea si delicatetea ei, pentru seria de casatorii furtunoase, pentru ca a fost printre primele vedete care a creat un parfum propriu, precum si pentru colectia sa uimitoare de bijuterii.

Liz Taylor avea si un talent deosebit pentru a emite fraze memorabile. "Sunt o nevasta foarte dedicata. Si ar trebui sa fiu dedicata - avand in vedere ca am fost casatorita de atatea ori" - este un exemplu de replica autoironica ce va ramane in memoria tuturor. Actrita a fost casatorita de 8 ori, prima oara la numai 18 ani, de doua ori maritandu-se si divortand de acelasi barbat, Richard Burton, pe care l-a cunoscut pe cand filma pentru Cleopatra.

Pe langa cei patru copii, Liz Taylor mai are zece nepoti si patru stranepoti.

In afara de capodoperele artistice carora le-a dat viata, Elizabeth Taylor va fi tinuta minte si pentru umorul ei inepuizabil. Intrebata, in 1999, ce-ar vrea sa i se scrie pe mormant, actrita ar fi raspuns: "Aici zace Elizabeth. Ura sa i se spuna Liz. Dar a trait cu asta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elizabeth Taylor, #elizabeth taylor murit, #elizabeth taylor deces , #murit