Traiul fabulos al fiicei lui Peskov la Paris. Schema prin care, cu doar 250 de euro, și-a salvat apartamentul de lângă Turnul Eiffel

Joi, 26 Mai 2022, ora 12:39
19539 citiri
Traiul fabulos al fiicei lui Peskov la Paris. Schema prin care, cu doar 250 de euro, și-a salvat apartamentul de lângă Turnul Eiffel
Una dintre fotografiile pe care Elizaveta Peskova le-a postat pe contul de Instagram

Fiica „pariziană” a purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin și-a vândut cota deținută la proprietatea de lux situată în centrul capitalei Franței, între Turnul Eiffel și Arcul de Triumf.

Documentele tranzacției indică momentul perfect ales de Elizaveta Peskova (24 de ani) pentru a evita să intre sub incidența sancțiunilor impuse Rusiei de comunitatea internațională.

Elizaveta este fiica lui Dmitri Peskov (54 de ani) și a Ecaterinei Soloținskaia (46 de ani), care au divorțat de ani de zile. Secretarul de presă al lui Putin are cinci copii și este în prezent într-o relație cu o fostă campioană olimpică la patinaj.

Tânăra Peskova, care a fost stagiar al europarlamentarului Aymeric Chauprade, fost membru al Frontului National din Franța (partid de extremă dreapta, naționalist și antieuropean), locuiește de ceva vreme la Paris cu mama ei, cercetătoare în filologie, în ciuda faptului că și-a păstrat reședința oficială de la periferia Moscovei, în zona universității.

Dmitri Peskov și fiica sa apar în numeroase ipostaze pe contul de Instagram al tinerei

La sfârșitul lunii februarie 2022, imediat ce a izbucnit războiul din Ucraina, ambele femei au postat pe Instagram mesaje de solidaritate cu poporul ucrainean și de condamnare a invaziei (povestea Elizavetei a fost apoi eliminată și ea însăși a făcut o jumătate de pas înapoi în atitudinea față de invadarea Ucrainei). Apoi au început să-și facă griji pentru contul lor bancar, arată cotidianul Corriere della Sera, într-o anchetă pe acest subiect.

Pe 28 februarie, al doilea rând de sancțiuni europene îl afectează, printre altele, pe purtătorul de cuvânt al lui Putin, dar familia nu este implicată, așa că nicio proprietate a fiicei nu riscă să fie confiscată.

Pe 3 martie, Statele Unite l-au inclus și pe Peskov, personal, pe lista sancțiunilor. La fel a făcut și Canada, pe 6 martie, în același timp cu Australia. În acea zi, reporterii italieni au aflat că luxoasa proprietate din Paris a familiei Peskov fusese trecută în noiembrie 2021 pe numele companiei franceze Sirius SCI, controlată de Ecaterina, divorțată de mult și teoretic fără legătură cu omul de încredere al lui Putin (75%) și Elizaveta, tânăra care apare în acte drept fiica lui Peskov (25%).

Pe 8 martie, familia Peskov, neștiind încontro se vor îndrepta sancțiunile internaționale și cât de tare vor afecta familiile extinse ale oligarhilor Moscovei, face o mișcare contabilă menită să securizeze cei 25% din proprietatea de 180 de metri pătrați din centrul Parisului.

Mai precis, fiica transferă mamei cele 25% din firma care deține apartamentul pentru suma de 250 de euro, iar actul de vânzare a fost oficializat pe 29 aprilie.

Proprietatea a fost achiziționată în 2016 cu 10.000 de euro pe metru pătrat (aproximativ 1,8 milioane în total), parțial cu un împrumut de la filiala pariziană a băncii ruse VTB.

Pe 11 martie 2022, la trei zile după tranzacție, Statele Unite au ridicat ștacheta sancțiunilor și în cazul lui Peskov. Vizați au fost actuala sa soție, Tatiana Aleksandrovna Navka, care, potrivit Departamentului Trezoreriei din SUA, deține un imperiu imobiliar în valoare de peste 10 milioane de dolari, și cei doi copii adulți - Nikolai și Elizaveta.

Nikolai deține o gamă largă de vehicule de lux și călătorește cu avioane și iahturi private. Elizaveta are zeci de mii de urmăritori pe rețelele de socializare, unde își arată stilul de viață luxos.

Una dintre fotografiile postate de Elizaveta pe Instagram, unde este urmărită de 250.000 de oameni

Toate acestea ar fi incompatibile cu salariul tatălui său ca funcționar public și, prin urmare, este vorba probabil despre o avere câștigată ilegal datorită legăturilor lui Peskov cu Putin.

Deocamdată orice sancțiuni împotriva oligarhilor ruși privesc teritoriul SUA. UE, spre deosebire de Washington, nu crește presiunea: bunurile membrilor apropiați ai familiei lui Peskov rămân în afara perimetrului unei posibile confiscări. Totuși, pentru liniștea sufletească a familiei, Elizaveta îi dăduse deja mamei sale partea cunoscută (și atacabilă) din averea ei.

Eveniment Quarterly Report

Cazul Cherecheș ar putea grăbi achiziționarea brățărilor electronice pentru persoanele cercetate: ”Costurile pentru prinderea lui au fost majore”
Cazul Cherecheș ar putea grăbi achiziționarea brățărilor electronice pentru persoanele cercetate: ”Costurile pentru prinderea lui au fost majore”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat vineri seară, 1 decembrie, că a solicitat în şedinţa de guvern achiziţionarea de brăţări pentru persoanele cercetate de autorităţile statului,...
Ce îl supără cel mai mult pe liderul PSD la actuala coaliție cu PNL: ”Mai aveam puţin şi închideam țara”
Ce îl supără cel mai mult pe liderul PSD la actuala coaliție cu PNL: ”Mai aveam puţin şi închideam țara”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 1 decembrie, că România avea nevoie de stabilitate în momentul în care s-a format actuala coaliţie de guvernare, cu cei din PNL. ”În momentul...
#Elizaveta Peskova, #Dmitri Peskov, #sanctiuni Rusia, #copii oligarhi, #invazie ucraina , #invazie ucraina
Comentarii
L
Livakiada
rank 1
Pariu ca multi partizani vor fi de sorginte africana
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5