Prima vizită a lui Elon Musk în China după 3 ani. Ce planuri ar avea directorul Tesla

Luni, 29 Mai 2023, ora 23:00
1846 citiri
Prima vizită a lui Elon Musk în China după 3 ani. Ce planuri ar avea directorul Tesla
Directorul Tesla, Elon Musk FOTO Facebook/Elon Musk

Directorul general al Tesla, Elon Musk, este aşteptat să viziteze China săptămâna aceasta, au declarat trei persoane care cunosc subiectul, în ceea ce ar fi prima sa călătorie în această ţară în ultimii trei ani.

Musk ar urma să se întâlnească cu înalţi oficiali chinezi şi să viziteze fabrica Tesla din Shanghai, au spus două dintre surse. Detalii despre subiectul discuțiilor nu sunt cunoscute.

Persoanele care au informaţii despre călătorie au refuzat să fie numite, deoarece problema este privată.

Tesla şi Biroul de Informaţii al Consiliului de Stat al Chinei nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Reuters a relatat, în martie, că Musk plănuia o călătorie în China şi dorea o întâlnire cu premierul Li Qiang încă din aprilie, în funcţie de disponibilitatea lui Li.

China este a doua cea mai mare piaţă a Tesla după Statele Unite, iar fabrica sa din Shanghai este cel mai mare centru de producţie al producătorului de maşini electrice.

Musk deţine şi platforma de social media Twitter, care este interzisă în China, deşi unii oameni o accesează prin reţele private virtuale (VPN).

Călătoria va marca prima vizită a lui Musk în China, de când a făcut furori pe internet, dansând pe scenă în timpul unui eveniment la fabrica Tesla din Shanghai, la începutul anului 2020.

Ar avea loc, de asemenea, într-un moment în care Tesla se confruntă cu mai multe probleme, inclusiv intensificarea concurenţei cu producătorii auto chinezi care îşi exportă vehiculele electrice fabricate în China, pe măsură ce cererea pe cea mai mare piaţă auto din lume scade.

Tesla nu a oferit încă nicio actualizare cu privire la planurile sale de a creşte producţia cu 450.000 de vehicule pe an la fabrica sa din Shanghai, deşi a declarat în aprilie că va construi o fabrică în Shanghai pentru a produce produse de stocare a energiei Megapack.

Compania a prezentat autorităţilor locale planuri de extindere a capacităţii de producere a grupurilor motopropulsoare la uzina din Shanghai, la 1,75 milioane de unităţi anual.

Planificatorul de stat al Chinei s-a confruntat cu un exces de capacitate în industria sa auto, cu peste 100 de producători, şi a fost avertizat cu privire la aprobarea unei noi capacităţi de producţie.

Musk a declarat pentru CNBC, la începutul acestei luni, că ”există unele constrângeri privind capacitatea noastră de a ne extinde în China”. El a adăugat: ”Nu este o problemă de cerere”.

În acelaşi interviu, Musk a spus că tensiunile dintre Statele Unite şi China ”ar trebui să fie o preocupare pentru toată lumea”.

Tesla construieşte o fabrică în Mexic, care va produce o maşină electrică la un preţ mai mic, construită pe platforma sa de următoarea generaţie.

Efectele votanților tăcuți asupra alegerilor din 2024. Povestea nespusă din procentele AUR și ale Dianei Șoșoacă
Efectele votanților tăcuți asupra alegerilor din 2024. Povestea nespusă din procentele AUR și ale Dianei Șoșoacă
Odată cu apropierea maratonului de alegeri din 2024 apar aproape săptămânal și sondaje care arată cum AUR se luptă să ajungă la 20% în timp ce Diana Șoșoacă trece pragul de 5%. Deși...
PSD Argeș l-a exclus din partid pe Ion Georgescu. Primarul din Mioveni a fost prins când returna mită
PSD Argeș l-a exclus din partid pe Ion Georgescu. Primarul din Mioveni a fost prins când returna mită
Conducerea PSD Argeş a votat, miercuri seara, excluderea din partid a primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie. "Întrunit în şedinţă...
#Elon Musk Tesla, #vizita China, #Twitter , #stiri Elon Musk