Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume. Cine l-a învins în clasament

Miercuri, 14 Decembrie 2022, ora 11:33
2964 citiri
Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume. Cine l-a învins în clasament
Elon Musk FOTO Twitter

CEO-ul Tesla, Elon Musk, nu mai este cea mai bogată persoană din lume, el cedând acest titlu preşedintelui şi CEO-ului grupului LVMH din sectorul produselor de lux, Bernard Arnault, potrivit datelor Forbes, transmite CNBC.

Acţiunile Tesla au închis luni în coborâre cu aproximativ 6,3%, iar marţi şi-au continuat evoluţia descendentă cu un declin de peste 2%, atingând cel mai redus nivel din noiembrie 2020, de 161,74 dolari pe baril.

Valoarea acţiunilor Tesla a scăzut cu peste jumătate în acest an, declinul fiind accelerat de achiziţia Twitter de către Elon Musk, pentru 44 miliarde de dolari.

Averea lui Musk, legată în mare parte de acţiunile Tesla, a fost propulsată de o creştere fulgerătoare a preţului acţiunilor producătorului de automobile electrice, care a crescut cu peste 1.000% în doi ani.

Arnault deţine, prin intermediul unor vehicule de investiţii şi trusturi de familie, puţin peste 60% din acţiunile cu drept de vot ale LVMH, conform documentelor Comisiei americane pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

Arnault are o avere de 186,2 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Potrivit datelor FactSet, Musk deţine în prezent 14,11% din acţiunile publice ale Tesla, cu o valoare de piaţă de 530 de miliarde de dolari. Musk deţine, de asemenea, peste 40% din acţiunile SpaceX, adăugând, pe hârtie, miliarde de dolari la averea sa netă, pe baza unei evaluări de pe piaţa privată de 125 de miliarde de dolari, din iunie 2022.

Într-un an în care bursele au fost în scădere, acţiunile LVMH au coborât cu doar 1,5% în 2022.

LVMH are sediul central la Paris şi este listată la bursa Euronext Paris.

Indicele Bloomberg al miliardarilor, care foloseşte metodologii uşor diferite, a fost actualizat marţi pentru a clasa, de asemenea, averea lui Musk în spatele lui Arnault.

#Elon Musk, #Bernard Arnault, #cel mai bogat om din lume , #stiri financiare