Elon Musk și-a pierdut titlul de cel mai bogat om al planetei. Cine i-a luat locul pentru scurt timp

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 18:42
5253 citiri
Elon Musk și-a pierdut titlul de cel mai bogat om al planetei. Cine i-a luat locul pentru scurt timp
Elon Musk, cel mai bogat om din lume și proprietarul Tesla și Twitter, ar fi venit în România pentru petrecerea de Halloween FOTO space.com

Proprietarul Twitter și șeful Tesla Elon Musk și-a pierdut pentru scurt timp titlul de cea mai bogată persoană din lume miercuri, 7 decembrie, potrivit Forbes. El deținea acest loc din septembrie 2021.

Acest declin s-a produs după o scădere abruptă a valorii participației sale la producătorul de mașini electrice și un pariu de 44 de miliarde de dolari pe firma de social media, scrie Reuters.

Bernard Arnault, directorul executiv al companiei-mamă a mărcii de lux Louis Vuitton, LVMH, și familia sa au luat pentru scurt timp titlul de cei mai bogați din lume, dar au revenit pe locul 2, cu o avere personală de 185,3 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Musk are o avere netă de 185,7 miliarde de dolari. Musk a preluat titlul de la fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos.

Acțiunile Tesla, care au pierdut peste 47% din valoare de când Musk și-a făcut oferta de a cumpăra Twitter la începutul acestui an, au scăzut cu 2,7%.

Averea netă a lui Musk a scăzut sub 200 de miliarde de dolari pe 8 noiembrie, deoarece investitorii au aruncat acțiunile Tesla din cauza îngrijorărilor că directorul executiv și cel mai mare acționar al celui mai valoros producător de vehicule electrice din lume este mai preocupat de Twitter.

Tesla a pierdut aproape jumătate din valoarea sa de piață, iar averea netă a lui Musk a scăzut cu aproximativ 70 de miliarde de dolari de când a licitat pentru Twitter în aprilie. Musk a încheiat afacerea pentru Twitter în octombrie cu împrumuturi de 13 miliarde de dolari și un angajament de capital de 33,5 miliarde de dolari.

Pe lângă Tesla, Musk conduce și compania de rachete SpaceX și Neuralink, un startup care dezvoltă interfețe creier-mașină cu lățime de bandă foarte mare pentru a conecta creierul uman la computere.

#Elon Musk, #cel mai bogat om din lume, #Twitter, #tesla , #stiri economice