Elon Musk avertizează lumea: Civilizația se prăbușește din cauza unui lucru inteligent VIDEO

Sambata, 27 Mai 2023, ora 02:22
6600 citiri
Elon Musk avertizează lumea: Civilizația se prăbușește din cauza unui lucru inteligent VIDEO
Elon Musk crede că civilizația se va prăbuși FOTO: Express

Elon Musk, proprietarul Tesla, Space X și Twitter, care a vorbit la reuniunea anuală al Wall Street Journal CEO Summit de la londra, a făcut câteva prognoze fatale referitoare la viitorul lumii. El a prezis că se va produce o cursă a înarmărilor cu ajutorul inteligenței artificiale și un ”război cu drone”, pe măsură ce civilizația noastră ”se prăbușește”.

Musk, crede că țările avansate vor apela la inteligența artificială pentru a-și spori capacitatea de înarmare, înainte de a dezvolta alte lucruri, cu această tehnologie avansată, potrivit Express.

Elon Musk a dezvăluit că se așteaptă ca inteligența artificială (IA) să fie folosită de guvernele din întreaga lume pentru a dezvolta arme înainte de orice altceva.

Ce face America dacă Rusia lansează arme nucleare tactice în Ucraina: Putin a primit răspunsul secret al SUA VIDEO

El a prezis că acest lucru va declanșa o cursă a înarmărilor cu IA între țările „avansate”. Și a sugerat că vor exista „războaie cu drone”, pe măsură ce civilizația așa cum o știm noi „se prăbușește”.

În deschiderea evenimentului, într-un interviu cu Thorold Barke de la WSJ, Musk a spus: „Cred că, în general, operăm cu o mare parte din presupunerea că civilizația este robustă și nimic nu poate fi doborât - un sentiment care a fost comun de-a lungul istoriei printre imperii, cu puțin timp înainte să se prăbușească. Există puține vibrații ale imperiului în faza târzie acum.”

Când a fost întrebat dacă IA avansează sfârșitul unui imperiu, el a răspuns: „Cred că o face. Nu cred că IA este necesar pentru nimic din ceea ce facem. Există riscul ca, pe măsură ce AI fie se îmbunătățește, fie să elimine, fie să constrângă creșterea umanității.”

El a continuat: „Există un element de super-inteligență care este foarte mult o sabie cu două tăișuri. Dacă ai un geniu care îți poate oferi orice, asta reprezintă un pericol”.

Avertisment din partea medicilor: S-a descoperit că anumite alimente produc boli mintale

„Bănuiesc că primele utilizări guvernamentale ale inteligenței artificiale sunt armele. Așa că doar a avea arme mai avansate pe câmpul de luptă care pot reacționa mai repede decât ar putea orice om, asta este cu adevărat lucrul de care este capabilă IA.

„Orice războaie viitoare între țări avansate sau cel puțin țări cu capacitate de drone vor fi în mare măsură războaiele cu drone”.

Când a fost întrebat cât de mare va fi schimbarea în viitoarele alegeri din SUA în 2024, el a răspuns: „Cred că este ceva la care trebuie să fim atenți pentru a minimiza impactul manipulării IA.

„Cu siguranță luăm asta în serios la Twitter și cred că punem toate protecțiile pentru a detecta manipularea pe scară largă a sistemului.”

#Elon Musk, #Elon Musk Tesla, #Elon Musk inteligenta artificiala, #elon musk twitter, #predictii viitor, #predictii elon musk , #stiri externe