Elon Musk vrea să înceapă în 2022 experimentul secolului al XXI-lea: Implantarea de cipuri în creierele oamenilor VIDEO

Miercuri, 26 Ianuarie 2022, ora 04:43
16885 citiri
Elon Musk vrea să înceapă în 2022 experimentul secolului al XXI-lea: Implantarea de cipuri în creierele oamenilor VIDEO

Neuralink, compania miliardarului american Elon Musk, este hotărâtă să înceapă unul dintre cele mai controversate experimente din secolul al XXI-lea. Aceasta face primii pași către efectuarea de teste pe oameni pentru implantarea dispozitivului său în creier, în cazul celor care suferă de diverse afecțiuni.

Musk, absolvent al Universității Pennsylvania și fondator al firmelor Tesla și SpaceX și ”Persoana anului 2021”, titlu oferit de revista Time din Statele Unite, a declarat pentru Wall Street Journal că Neuralink speră să implanteze cipul în creierul uman în cursul anului 2022, potrivit The Daily Pennsylvanian.

Compania lui Musk, Neuralink, este în proces de angajare a unui director de studii clinice, ceea ce arată faptul că ea ar putea începe în curând testele cu oameni.

”Misiunea companiei este să dezvolte interfețe creier-mașină care tratează diverse afecțiuni ale creierului, cu scopul de a crea eventual o interfață completă de creier capabilă să se conecteze la inteligența artificială și biologică”, se scrie pe site-ul Neuralink.

Un filosof de la New York șochează omenirea: Lumea de astăzi va fi înlocuită de altceva ireal VIDEO

În aprilie 2021, compania Neuralink din Statele Unite a lansat un videoclip în care este prezentată o maimuță care manevrează jocul video Pong, cu mintea ei. Implantul cerebral a înregistrat acțiunile din cortexul motor al maimuței, care corespund neuronilor implicați în manevrarea mâinii animalului.

În prezent, nu este clar unde se află Neuralink în procesul de testare. În mod obișnuit, directorii de studii clinice sunt angajați mai devreme de începerea experimentelor.

Musk a spus că este optimism cu privire la potențialul companiei Neuralink și la progresul său, în privința începerii încercărilor pe ființe umane.

Tehnologia 5G provoacă o criză în Statele Unite. Companiile aeriene anulează în masă zborurile pentru pasageri VIDEO

”Cred că avem o șansă cu Neuralink de a restabili funcționarea întregului corp al unei persoane care are o leziune pe măduva spinării. Neuralink funcționează bine în cazul maimuțelor și, de fapt, facem doar o mulțime de teste și doar confirmăm că este foarte sigur și de încredere, iar dispozitivul nostru poate fi îndepărtat în siguranță”, a spus Elon Musk, a cărui avere a depășit 300 de miliarde de dolari la începutul anului 2022, conform Forbes.

Citeste si:
Mama lui Elon Musk, în costum de baie pe coperta Sports Illustrated la 74 de ani
Mama lui Elon Musk, în costum de baie pe coperta Sports Illustrated la 74 de ani
Maya Musk, 74 de ani, este una dintre vedetele ultimei ediții a revistei Sports Illustrated Swimsuit. Ea a pozat pe o plajă din Belize pentru Sports Illustrated Swimsuit. „Să fi un model...
Elon Musk renunță la Twitter. Motivul care a dus la blocarea tranzacției: „Nu poate merge mai departe”
Elon Musk renunță la Twitter. Motivul care a dus la blocarea tranzacției: „Nu poate merge mai departe”
Acordul Twitter „nu poate merge mai departe” până când nu se știe clar care este numărul de conturi false active. Șeful Tesla, miliardarul Elon Musk, a declarat că va continua cu...