Elon Musk spune că inteligența artificială ne va lua toate locurile de muncă: "Dacă computerul și roboții pot face totul mai bine decât tine, viața ta are sens?"

Vineri, 24 Mai 2024, ora 09:06
6321 citiri
Elon Musk spune că inteligența artificială ne va lua toate locurile de muncă: "Dacă computerul și roboții pot face totul mai bine decât tine, viața ta are sens?"
Elon Musk FOTO Twitter/ Amy Westenfeld

Elon Musk spune că inteligența artificială ne va lua toate locurile de muncă și că nu este neapărat un lucru rău.

„Probabil niciunul dintre noi nu va avea un loc de muncă,” a spus Musk despre AI la o conferință tehnologică joi, 23 mai.

Vorbind de la distanță prin webcam la VivaTech 2024 din Paris, Musk a descris un viitor în care locurile de muncă vor fi „opționale.”

„Dacă vrei să faci o muncă care este ca un hobby, poți să faci o muncă,” a spus Musk. „Dar în rest, AI și roboții vor furniza orice bunuri și servicii pe care le dorești.”

Pentru ca acest scenariu să funcționeze, a spus el, ar trebui să existe un „venit universal ridicat” – să nu fie confundat cu venitul universal de bază, deși nu a precizat cum ar arăta acest lucru. (VUB se referă la guvern care oferă o anumită sumă de bani tuturor, indiferent de cât câștigă.)

„Nu ar exista lipsă de bunuri sau servicii,” a spus el.

Capacitățile AI au crescut rapid în ultimii ani, suficient de repede încât autoritățile de reglementare, companiile și consumatorii încă își dau seama cum să utilizeze tehnologia în mod responsabil. De asemenea, preocupările continuă să crească în privința modului în care diverse industrii și locuri de muncă se vor schimba pe măsură ce AI se proliferează pe piață.

În ianuarie, cercetătorii de la Laboratorul de Științe Computaționale și Inteligență Artificială al MIT au descoperit că locurile de muncă adoptă AI mult mai încet decât se așteptau și se temeau unii. Raportul a mai spus că majoritatea locurilor de muncă anterior identificate ca vulnerabile la AI nu erau economic avantajoase pentru angajatori de automatizat în acel moment.

Experții cred în mare parte că multe locuri de muncă care necesită o inteligență emoțională ridicată și interacțiune umană nu vor necesita înlocuire, cum ar fi profesioniștii din sănătatea mentală, creativii și profesorii.

Musk a fost vocal cu privire la preocupările sale legate de AI. În timpul discursului de joi, el a numit tehnologia cea mai mare teamă a sa. El a citat „Culture Book Series” de Ian Banks, o privire utopică ficționalizată asupra unei societăți conduse de tehnologie avansată, drept cea mai realistă și „cea mai bună viziune a unui viitor AI.”

Într-un viitor fără locuri de muncă, însă, Musk a pus sub semnul întrebării dacă oamenii se vor simți împliniți emoțional, scrie cnn.com.

„Întrebarea va fi cu adevărat una de sens – dacă computerul și roboții pot face totul mai bine decât tine, viața ta are sens?” a spus el. „Cred că poate încă mai există un rol pentru oameni în asta – în sensul că noi putem da sens AI-ului.”

De asemenea, el a folosit timpul său pe scenă pentru a îndemna părinții să limiteze cantitatea de social media pe care copiii o pot vedea deoarece „sunt programați de un AI care maximizează dopamina.”

”Doriți bacon la înghețată?”. Experiențele bizare alea clienților cu inteligența artificială de la Mc Donald's VIDEO
”Doriți bacon la înghețată?”. Experiențele bizare alea clienților cu inteligența artificială de la Mc Donald's VIDEO
McDonald's a anunțat că va înceta testarea inteligenței artificiale în restaurantele sale din Statele Unite, scrie ”Restaurant Business”. McDonald's încheie un test de doi ani privind...
Un nou mod de a urmări știrile! Yahoo News lansează o aplicație inovatoare, alimentată de inteligența artificială
Un nou mod de a urmări știrile! Yahoo News lansează o aplicație inovatoare, alimentată de inteligența artificială
În urmă cu câteva zile, Yahoo News a lansat o nouă aplicație menită să ofere o experiență de știri personalizată, bazată pe inteligența artificială (AI). Aceasta utilizează AI pentru...
#Elon Musk, #inteligenta artificiala, #previziuni, #locuri de munca, #viitor , #inteligenta artificiala
  1. ”Doriți bacon la înghețată?”. Experiențele bizare alea clienților cu inteligența artificială de la Mc Donald's VIDEO
  2. Țara din NATO care cheltuie cel mai puțin din PIB pe apărare. Și România se situează sub media recomandată
  3. Declin puternic pentru economia și corporațiile europene, în ultimii 20 de ani! Viitorul nu oferă motive de optimism
  4. Un nou mod de a urmări știrile! Yahoo News lansează o aplicație inovatoare, alimentată de inteligența artificială
  5. Ce efecte are campania de returnare a ambalajelor: În 6 luni s-au colectat 29.000 de tone de materiale reciclabile
  6. Profit record al BNR în 2023. Banca Națională justifică veniturile ridicate prin deciziile controversate luate de coaliția de guvernare în ultimul an
  7. Întârzieri flagrante pe Centura Bucureștiului. Pro Infrastructura: „V-am zis același lucru de fiecare dată și repetăm: imposibil august sau septembrie”
  8. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  9. Când începe preavizul în cazul în care ești concediat. Decizie importantă pentru angajați
  10. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”