Suma uriașă pierdută de Elon Musk în 2022. Averea magnatului s-a prăbușit după achiziția Twitter

Autor: N.G.
Sambata, 31 Decembrie 2022, ora 17:31
3223 citiri
Suma uriașă pierdută de Elon Musk în 2022. Averea magnatului s-a prăbușit după achiziția Twitter
Elon Musk FOTO Hepta

Elon Musk a devenit prima persoană din istorie care a pierdut 200 de miliarde de dolari într-un an.

Acest lucru s-a întâmplat din cauza scăderii puternice a acțiunilor Tesla și a achiziției Twitter. În acest moment, averea lui Musk este estimată la 137 de miliarde de dolari.

Bloomberg explică faptul că averea lui Elon Musk a scăzut după prăbușirea acțiunilor Tesla, care au pierdut la începutul acestei săptămâni 11%. Pentru a reuși să achiziționeze Twitter cu 44 de miliarde de dolari, Musk a fost nevoit să vândă acțiuni Tesla în valoare de aproape 40 de miliarde de dolari.

După ce a preluat conducerea Twitter și a concediat rapid o mare parte din personal, Musk s-a confruntat cu o depreciere a acțiunilor Tesla, deoarece investitorii s-au temut că acesta nu va mai continua să acorde suficientă atenție Tesla. Astfel, în 2022, acțiunile companiei au scăzut cu 65%.

La momentul actual, el deține doar 13,4% din compania de mașini electrice. De asemenea, deține în jur de 42% din SpaceX, cealaltă companie a sa în valoare de aproximativ 45 de miliarde de dolari.

În noiembrie anul trecut, averea sa atingea vârful de 340 de miliarde de dolari, lucru ce l-a făcut pentru o perioadă cea mai bogată persoană din lume, până când a fost depășit pentru scurt timp anul acesta, în decembrie, de Bernard Arnault, magnatul francez din spatele companiei de bunuri de lux LVMH.

De altfel, Elon Musk a fost a doua persoană din lume care a acumulat o avere de peste 200 de miliarde de dolari (mai exact 268 de miliarde de dolari), depășind acest prag în ianuarie 2021, la câteva luni după proprietarul Amazon, Jeff Bezos.

#Elon Musk, #bani, #pierdere, #record, #tesla, #Twitter , #Tesla